Nelu Tătaru susține că starea de alertă s-ar putea prelungi și după 15 iunie

Ultima actualizare:

    Nelu Tătaru a precizat că starea de alertă s-ar putea prelungifoto: Inquam Photos
Nelu Tătaru a precizat că starea de alertă s-ar putea prelungifoto: Inquam Photos

În ultimele trei zile, numărul cazurilor noi de coronavirus a intrat într-un trend ascendent, ceea ce le-a trezit niște semne de alarmă autorităților. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dat de înțeles că data de 15 iunie nu va reprezenta sfârșitul stării de alertă.

"Până în 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluția din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prelungirea sau nu a stăriii de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deși mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere și evoluția, focarele noi și faptul că încă avem o transmitere în comunitate", a declarat Nelu Tătaru, într-o intervenție la B1TV.

Transmitere comunitară a coronavirusului pe tot parcursul verii

"Din previziunile noastre, în toată perioada verii, vom mai avea o transmitere comunitară, virsul nu dispare deodată. (...) Odată cu încălzirea, putem spune că tot ce înseamnă aeroflora dispare un pic mai repede sau suprafețele nu mai fac acea transmitere pe care o făceau și până acum. Această transmitere pe suprafețe era una de 10-15%, restul era o transmitere prin aer", a mai spus ministrul.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net