Nelu Tătaru, îngrijorat după primele zile de relaxare: "Se poate reintroduce starea de urgență!"

Ultima actualizare:

    Ministrul Sănătății este îngrijorat de numărul infectărilor zilnicefoto: Inquam Photos
Ministrul Sănătății este îngrijorat de numărul infectărilor zilnicefoto: Inquam Photos

De două zile, România a trecut la măsuri de relaxare. Suntem în stare de alertă, însă mulți oameni au luat în râs noile reglementări. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, duminică (17 mai), că în primele două zile de stare de alertă i s-a părut că o parte a populaţiei şi a agenţilor economici nu au înţeles corect ce trebuie să facă şi se comportă ca şi când s-a revenit la normalitate, ceea ce nu este cazul.

Nelu Tătaru a precizat că următoarele 14 zile sunt cele care vor decide dacă se vor mai lua măsuri de relaxare sau nu. Mai mult, el a afirmat că se poate ajunge la reintroducerea unor restricţii şi chiar la starea de urgenţă. De asemenea, ministrul a precizat că se reuneşte Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru a evalua situaţia din primele două zile.

„S-a luat în considerare şi acest scenariu. Dacă situaţia scapă de sub control (…) se poate ajunge şi la reintroducerea stării de urgenţă”, a declarat Tătaru.

”Pericolul real este să avem o reluare a transmiterii comunitare"

"Dacă am relaxat anumite domenii le-am relaxat tocmai considerând că acestea sunt cele care ar putea fi cu cele mai puţine repercusiuni. Avem două zile şi în aceste două zile am văzut că atât agenţii economici cât şi o parte din populaţia uitat să urmărească şi acele reguli de funcţionare şi desfăşurarea activităţilor odată cu reluarea activităţilor. (...) Sunt 14 zile în care noi urmărim evoluţia, dacă această evoluţie este nefavorabilă vom interveni şi vom pune restricţii. Dacă situaţia va fi favorabilă atunci putem să venim şi cu alte relaxări”, a declarat Nelu Tătaru, la Antena 3.

El a mai precizat că ce se întâmplă acum este ”o relaxare neînţeleasă sau mai puţin corect înţeleasă”. Ministrul a făcut referire la faptul că Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Interne trebuie să gestioneze şi situția românilor care revin în ţară,F odatp ce carantina instituţionalizată a fost eliminată.

”Pericolul real este să avem o reluare a transmiterii comunitare. Nu îmi este teamă în ceea ce priveşte sistemul de sănătate, sunt precauţiile care trebuie să fie mai mari. Corpul medical s-a adaptat, este pregătit în acest moment, avem resursele necesare, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne culcăm pe o ureche şi să nu respectăm precauţiile. Lumea ar trebui să înţeleagă că, dacă vom avea o suprasolicitare a sistemului medical, vor fi nevoiţi să suporte această suprasolicitare”, a mai declarat ministrul Sănătăţii.

Citește și

Petrecere cu sute de oameni în Herăstrău aseară! Aglomerație mare și terase care par a fi deschise VIDEO

Protestatarii care nu cred în coronavirus, din nou în Piața Victoriei. Viorel Cataramă a participat și el

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net