A murit Oliviu Gherman. Fostul preşedinte al Senatului avea 90 de ani

oliviu_gherman.jpg

Oliviu Gherman a fost primul președinte al Senatului
Oliviu Gherman a fost al doilea om din stat și mâna dreaptă a lui Ion Iliescu
Foto: adevărul.ro

A murit Oliviu Gherman, de profesie fizician, fostul președinte al Senatului și cofondator împreună cu Adrian Năstase și Ion Iliescu al Frontului Democrației și Salvării Naționale, formațiunea politică din care a apărut mai târziu celebrul FSN. Fostul preşedinte al Senatului avea 90 de ani.

Anunțul a fost făcut potrivit adevărul.ro, de Adrian Năstase.”A murit, la 90 de ani, Oliviu Gherman. Un intelectual, un om desăvârşit. Personalitate inteligentă, calmă. Un politician înţelept. Ani de zile, începând din 1992, am lucrat în «tandem». Ca prieteni. El era preşedinte al FDSN, eu preşedinte executiv. El era preşedinte al Senatului, eu preşedinte al Camerei (1992-1996). Colegi în acelaşi partid”, a scris Adrian Năstase marţi pe blogul personal. Fostul prim-ministru a mai spus că Oliviu Gherman a avut o carieră politică şi legislativă de excepţie.”Fizician remarcabil, profesor universitar, ambasador la Paris. O carieră politică şi legislativă de excepţie. Un model pentru o întreagă generaţie. Dumnezeu să-l odihnească! Condoleanţe întregii familii”, a conchis Năstase.

Loading...

Citește și

  • Ion Iliescu exercitandu-si dreptul la vot in timpul alegerilor din 20 mai 1990 pe care le-a castigat

    Acum 29 de ani, la 20 mai 1990, România trecea prin testul primelor alegeri libere și democratice de după răsturnarea regimului comunist. Au avut loc, la aceeași dată, atât alegeri parlamentare, cât și prezidențiale. Au fost organizate pe baza unei legi electorale stabilite prin Decretul 92 din 14 martie 1990 al Consiliului Provizoriu de Uniune Națională (CPUN) și s-au încheiat cu victoria zdrobitoare a Frontului Salvării Naționale, ce a obținut 67,53% din mandatele noului Parlament și a liderului acestuia, Ion Iliescu, votat de 85,07% dintre alegători.

  • Preşedintele de onoare al social-democraţilor, Ion Iliescu, a făcut ieri-dimineaţă o vizită la Institutul Clinic Fundeni din Capitală, cel mai probabil pentru un control urologic.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1