A murit încă o victimă de la spitalul Săpoca. Bilanțul atacului: șase persoane decedate

Ultima actualizare:

    Răniții de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca sunt internați în stare gravă la Bucureștisursa foto: click.ro
Răniții de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca sunt internați în stare gravă la Bucureștisursa foto: click.ro

Una dintre victimele agresiunii de la Spitalul Săpoca, internate la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a decedat luni dimineaţă (26 august), informează Ministerul Sănătății. Numărul deceselor se ridică, astfel, la 6. Pacienta avea 79 de ani si suferise o intervenţie chirurgicală complexă, pe toată perioada tratamentului a fost în stare gravă, intubată, instabilă hemodinamic, ventilată mecanic.

Cealaltă pacientă internată în Spitalul Universitar este, de săptămâna trecută, transferată în secţia de neurochirurgie, în stare stabilă, anunţă Ministerul Sănătăţii într-un comunicat remis News.ro 

Care este starea răniților

Ministerul Sănătății a dat date și despre starea de sănătate a pacienţilor internați.  Pacienta de la Spitalul Sf. Pantelimon a fost transferată în cursul zilei de vineri la Spitalul Judeţean Buzău, pe secţia de Neurologie. Pacientul care suferise intervenţia chirurgicală este în continuare intubat, în comă profundă, stare gravă. La Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar se află internată pacienta de 62 ani, iar astăzi (26 august) este programată pentru intervenţie chirurgicală. La pacienta de 83 ani se observă o evoluţie pozitivă, anemia a fost corectată, iar în cursul săptămânii e posibil să fie transferată înapoi la Buzău. Pacientul de 60 ani are o evoluţie pozitivă, se află în tratament convenţional, e încă deschisă opţiunea pentru soluţia chirurgicală. Starea pacientului de la Spitalul Floreasca se menţine gravă, cu toate că sedarea a fost oprită, coma nu s-a superficializat. Prezintă pusee severe de hipertensiune arterială şi stări febrile, iar prin lipsa de progres clinic, şansele pacientului scad progresiv.

Șase oameni au murit după atacul de la Spitalul Săpoca
Șase oameni au murit după atacul de la Spitalul Săpoca

Tragedia de la Săpoca: Șase morți și 7 răniți

Şase persoane au murit şi şapte sunt rănite, după ce un bărbat de 38 de ani, cu sevraj etilic, a atacat cu stativul de la perfuzii pacienţii din două saloane ale Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca.

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Buzău au decis extinderea urmării penale în cazul bărbatului care a atacat pacienţii din Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, dar şi extinderea urmăririi penale in rem sub aspectul infracţiunii de neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă, fapte în legătură cu activitatea desfăşurată de către angajaţii unităţii spitaliceşti, a anunţat purtătorul de cuvânt al Parchetului, procuror Cătălin Radu.

Citește și:

Cum a fost prins criminalul de la Săpoca. Bărbatul a încercat să fugă din spital și a fost sedat

Sorina Pintea, despre cazul de la Săpoca: «Suspiciunea e că asistentelor le-a fost frică»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net