Cum a fost prins criminalul de la Săpoca. Bărbatul a încercat să fugă din spital și a fost sedat

Ultima actualizare:

    Cum a fost prins criminalul de la Săpoca
Cum a fost prins criminalul de la Săpoca

Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, din judeţul Buzău, a omorât alți 4 pacienţi şi a rănit grav alţi 9 după ce a intrat în două saloane cu un stativ de perfuzie şi i-a lovit pe aceștia mortal în cap. Loviturile au fost atât de puternice încât le-ar fi zdrobit capetele persoanelor aflate în salon. Iniţial 10 răniţi au ajuns la Spitalul Judeţean Buzău, trei dintre ei fiind în comă.

Pacientul de la Spitalul de psihiatrie Săpoca, ce a omorât patru pacienţi şi i-a rănit grav pe alţii după ce i-a lovit cu un stativ de perfuzie, a fost prins de poliţişti în timp ce încerca să fugă din spital. 

Directorul spitalului de psihiatrie de la Buzău a explicat că Nicolae Lungu, pacientul criminal, a ieșit pe geam din al doilea salon, chiar atunci când personalul medical a încercat să intervină.

Atacatorul a fugit pe geam atunci când personalul a încercat să intervină 

Viorica Mihalașcu, directorul Spitalului de Psihiatrie Săpoca din Buzău, a afirmat că atacul a fost atât de rapid, încât pacienții din primul salon nici nu au apucat să intervină, relatează Medifax. „La primul salon, lucrurile s-au derulat extrem de rapid, de fapt amândouă atacurile au fost foarte rapide, în primul salon pacienţii nici măcar nu au reacţionat”, a declarat managerul spitalului Săpoca.

Ea a afirmat că din al doilea salon, în care erau femei, s-au auzit țipete. „În cel de-al doilea salon, când a mers şi s-au auzit ţipete, personalul a încercat să intervină, dar în momentul acela, el a ieşit pe geam”, a mai spus spus Viorica Mihalaşcu.

Nicolae Lungu, în vârstă de 38 de ani, a ajuns apoi în curtea spitalului, unde a fost imobilizat de un echipaj de poliție. „A fost imobilizat de un echipaj de polţie care întâmplător a adus un alt pacient pentru internare”, a mai spus directorul spitalului. Autorul atacului era încă agitat atunci când a fost reținut de oamenii legii. Mai mult, ar fi avut asupra sa o bucată din stativul pentru perfuzii folosit în uciderea și rănirea celorlalți pacienți. 

Bărbatul nu poate fi momentan audiat, fiind sedat 

Duminică, 18 august, curtea spitalului a fost plină de jandarmi și polițiști. Potrivit IPJ Buzău, atacul a avut loc în jurul orei 3. Patru persoane au decedat, până în acest moment, iar alte nouă sunt rănite, dintre care două în comă.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, Cătălin Radu, precizează că până la acest moment, la circa 10 ore de la comiterea atacului, individul de 38 de ani care a ucis 4 oameni și a rănit grav alți 13 nu a putut fi audiat, „el fiind sub tratament”. Bărbatul este sedat, fiind păzit de forțele de ordine. Se vehiculează că acesta ar fi avut un episod psihotic care i-a cauzat comportamentul violent. 

„În această dimineaţă, în jurul orei 03.30, un echipaj de poliţie, care se deplasase la o unitate medicală, în vederea internării unui buzoian, a imobilizat un bărbat ce se manifesta violent în curtea spitalului. De asemenea, cadrele medicale au sesizat faptul că bărbatul respectiv a rănit mai mulţi pacienţi internaţi în spital”, a transmis, duminică dimineaţă, IPJ Buzău. Poliţiştii veniseră la Săpoca pentru a interna un scandalagiu.

Autorul atacului soldat cu patru morţi şi nouă răniţi a fost prins de poliţişti când încerca să fugă din spital. Bărbatul s-a luptat cu poliţiştii care l-au reţinut.. Din informaţiile de până acum, bărbatul a început prin a-şi agresa colegii de salon, trei dintre aceştia murind. Ulterior, bărbatul a intrat într-un alt salon, un salon de femei, şi a atacat pacientele care se aflau acolo. Suspectul are 38 de ani şi a fost internat voluntar cu sevraj etilic. El nu era cunoscut cu anterior cu vreun cazier judiciar sau probleme psihiatrice, potrivit Adevărul. 

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net