A murit Dumitru Comănescu, cel mai vârstnic bărbat de pe planetă. Avea 111 ani și 231 zile

dumitru-comanescu-mesaj-numarul-unu-in-lume.jpg

Dumitru Comănescu a avut la aniversare un balon umflat cu cifra unu, pentru a arăta că el este primul în lume
Dumitru Comănescu a avut la aniversare un balon umflat cu cifra unu, pentru a arăta că el este primul în lume

Românul Dumitru Comănescu, cel mai vârstnic bărbat de pe planetă, a murit în această dimineață (27 iunie), la vârsta de 111 ani și 231 zile. Anunțul trist a fost făcut pe Facebook de Alexandra Dobre, directorul Centrul pentru Seniori al Municipiului București (CSMB).

"În această dimineață, Dumitru Comănescu, cel mai longeviv bărbat al planetei, a încetat din viață la 111 ani și 231 zile. Onorată că l-am cunoscut, voi păstra în suflet amintirea clipelor petrecute împreună, iar gândurile bune pe care mi le-a transmis la ultima întâlnire îmi vor rămâne în memorie veșnic. Dumitru Comănescu a fost OMUL POVESTE care a scris istorie. Iubitor de matematică dar pasionat de plante, pasiune ce l-a dus către meseria de inginer agronom, a fost în spatele frontului pentru a asigura pâinea țării în cel de-al doilea război mondial. A muncit cu pasiune 70 de ani, a avut o viață cumpătată, înconjurat de dragostea familiei. A supraviețuit și ne-a încurajat pe toți în perioada pandemiei, însă de acum le va cânta romanțele atât de dragi și va recita poezii, îngerilor. Drum lin printre stele! Dumnezeu să îl odihnească în pace!", a scris Alexandra Dobre, directorul CSMB.

alexandra-dobre-directorul-csmb-cu-dumitru-comanescu.jpg

Alexandra Dobre, directorul CSMB, alături de Dumitru Comănescu, când i-a oferit premiul în cadrul proiectului ”Vieți Centenare”
Alexandra Dobre, directorul CSMB, alături de Dumitru Comănescu, când i-a oferit premiul în cadrul proiectului ”Vieți Centenare”

Pe 28 mai devenise cel mai vârstnic bărbat de pe planetă

Luna trecută, pe 28 mai, Dumitru Comănescu devenise cel mai vârstnic bărbat de pe planetă! În acel moment avea 111 ani și 7 luni și a ajuns campionul longevității după ce competitorul său, britanicul Robert Weighton, a murit de cancer, la vârsta de 112 ani și 2 luni. ”Este incredibil ce trăiesc”!, a spus emoționat bărbatul, care a sărbătorit evenimentul cu șampanie.

Citește și:

Românul Dumitru Comănescu este cel mai vârstnic bărbat de pe planetă. Are 111 ani și 7 luni. ”Este incredibil ce trăiesc”!

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la 93 de ani! 9 curiozități despre cel mai longeviv monarh britanic

 

Loading...
 
 

Citește și