Moise Guran intră în politică. «Renunț definitiv la cariera mea de jurnalist»

Ultima actualizare:

    Moise Guran renunță la jurnalism pentru a intra în politicăfoto: Europa FM
Moise Guran renunță la jurnalism pentru a intra în politicăfoto: Europa FM

Moise Guran, realizatorul emisiunii ”România în direct” de la Radio Europa FM, a anunțat că renunță definitiv la jurnalism pentru a se implica în politică. Zvonurile că Guran s-ar putea înscrie în USR circulau de mai multe zile în spațiul public.

Miercuri, Moise Guran a participat la ședința Biroului Național al USR, unde și-ar fi dat acordul să intre în partid, urmând să se ocupe de partea de comunicare și strategie, dar și de coordonarea campaniilor electorale din 2020

”Cele mai grele decizii din cariera unui jurnalist sunt cele în care etica intră în conflict cu deontologia. Etica se referă la binele general al societății, iar deontologia se referă la regulile meseriei. Teoretic, regulile meseriei de jurnalist nu pot intra în conflict cu interesul general al societății, tocmai pentru că ele, regulile respective, sunt gândite pentru a sluji societatea. Și totuși, în practică, lucrurile sunt întotdeauna mai complicate.

Vă dau un exemplu: unui jurnalist îi este interzis să cheme lumea în stradă, la orice fel de proteste, și în special la cele politice, dar ce ar trebui să facă un jurnalist atunci când guvernul amenință prin actele sale însăși existența democrației?

Alt exemplu: unui jurnalist nu îi este interzis să devină om politic, dar, dacă tot mai mulți jurnaliști devin oameni politici, atunci credibilitatea generală a breslei scade și rolul presei de câine al democrației este afectat.

Și totuși, eu azi, acum, vă anunț că am luat decizia să renunț definitiv la cariera și la rolul meu de jurnalist român pentru a-mi asuma un rol politic în această țară.

Acesta este ultimul mesaj pe care vi-l dau în calitate de jurnalist și este o explicație pentru dumneavoastră, cei care mă urmăriți de atât amar de ani”, a declarat Moise Guran la Europa FM.

Moise Guran, de la reporter la realizator de emisiuni economice

Moise Guran are 45 de ani și a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti. Apoi a urmat cursurile Şcolii BBC pentru televiziune.

A lucrat ca reporter la Tineretul Liber, reporter special la Evenimentul Zilei, redactor la Academia Caţavencu şi apoi ca redactor economic la „Informaţia Bucureştiului”. În anul 1999 a început să lucreze în televiziune, mai întâi ca reporter şi corespondent economic la postul TV Antena 1. Din anul 2005, a realizat emisiunea Biz Bazar de la postul TV Antena 3, de unde a demisionat la 1 octombrie 2010. Trei săptămâni mai târziu Moise Guran a început să prezinte emisiunea Ora de business, difuzată pe TVR2. De pe data de 22 octombrie 2012, emisiunea s-a mutat pe TVR 1. Din data de 14 septembrie 2015, Moise Guran a mutat emisiunea Biziday la Digi24, dar aceasta a rezistat mai puțin de un an.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net