De ce a plecat Moise Guran de la TVR? Motivele încetării colaborării

Ultima actualizare:

    Moise Guran a fost cinci ani la TVRfoto: arhiva personală
Moise Guran a fost cinci ani la TVRfoto: arhiva personală

Moise Guran a bătut palma cu Digi 24, astfel că din toamnă prezentatorul şi echipa sa nu vor mai avea de-a face cu televiziunea publică. Înainte de a lua decizia finală, realizatorul a purtat negocieri cu Realitatea TV, B1 TV şi Prima TV. Cu doar câteva săptămâni înainte de acest anunţ, Moise Guran îi cerea demisia lui Stelian Tănase, nemulţumit de atitudinea preşedintelui televiziunii publice.

Emisiunea lui Moise Guran se va vedea la o altă televiziune decât postul public din această toamnă, informaâie confirmată chiar de prezentator. Moise Guran a ajuns la o înțelegere cu postul de știri Digi 24 după o serie de tensiuni prin care a trecut în ultimii cinci ani la TVR, acolo unde telespectatorii îl puteau urmări. Emisiunea va fi realizată în același regim în care se producea la TVR, o coproducție Digi 24 – compania Biziday. Totodată, venirea lui nu va afecta programul economic Business Club realizat în prezent de Stelian Muscalu la Digi 24. 

Decizia de a nu mai prelungi contractul cu TVR vine pe fondul unor nemulţumiri peste care  Moise Guran nu a mai putut să treacă. 

Moise Guran a cerut două luni o întrevedere cu Stelian Tănase

În urmă cu două săptămâni, prezentatorul a suspendat negocierile privind semnarea unui nou contract între Biziday şi TVR, cerând demisia preşedintelui televiziunii publice, Stelian Tănase. "V-aş fi spus asta şi direct dacă nu m-aţi fi evitat în ultimele două luni. Am patru cereri de audienţă la dumneavoastră la cabinet, ignorate, începând din luna iunie şi până azi. Azi TVR-ul are conturile blocate, înţeleg că dumneavoastră găsiţi situaţia destul de amuzantă, asta deşi ea este cât se poate de proastă pentru instituţia pe care o conduceţi deja de doi ani. În rândurile următoare voi încerca să vă aduc argumente pentru a face acest pas, foarte necesar: demisia!", a scris Guran pe blogul Biziday.

În acelaşi mesaj, Moise Guran a spus că managementul TVR nu mai doreşte emisiunea Biziday, dar nici nu are curajul să spună acest lucru cu "subiect şi predicat".

Moise Guran, nemulţumit pentru că i s-a schimbat ora de difuzare a emisiunii

Prezentatorul a cumulat în cei cinci ani de când era la TVR o serie de nemulţumiri. Acesta s-a plâns şefilor în nenumărate rânduri că audienţa este afectată dacă ora show-ului se schimbă mereu.   

"TVR a propus schimbarea orei de difuzare din intervalul 22 – 23 în intervalul 19-20. Durata emisiunii se va reduce de la 40 de minute util, la 26 de minute.

Biziday obiectează vizavi de faptul că ora de difuzare este schimbată din nou, aşa cum s-a întâmplat an de an. Emisiunea nu a avut în cinci ani la TVR niciodată două sezoane consecutive la aceeaşi ora. Desigur, asta afectează audienţa. Totuşi Biziday acceptă modificarea de program cerută de TVR cu condiţia reprogramării reluării emisiunii pe intervalul orar 23-24 din aceeaşi zi. Asta pentru că pe intervalul 19-20, mai ales în lunile de vară, publicul tânăr, urban, ocupat nu este prezent în faţa televizorului. Biziday ar pierde astfel (şi TVR o dată cu noi) accesul la un public la care în general TVR nu prea are acces", a subliniat Moise Guran. 

Lui Moise Guran i s-a interzis să critice deciziile conducerii TVR

Un alt lucru care l-a nemulâumit pe Moise Guran şi care l-a determinat să găsească repede soluţii pentru el şi  echipa sa a fost faptul că acesta a primit interdicâia de a mai formula critici la adresa politicii manageliale a celor de la cârma TVR.  

"TVR solicită realizatorului emisiunii Biziday să se abţină pe viitor de la criticarea politicii manageriale sau editoriale a conducerii TVR. Biziday arată că un astfel de punct de vedere nu poate fi acceptat şi, cu atât mai puţin, nu poate fi negociat. De altfel contractul a avut permanent o clauză privind interdicţia de a denigra TVR (dar nu de a critica politica conducerii TVR) precum şi o clauză de întrerupere a contractului, fără penalităţi", a mai scris Moise Guran.

Înţelegerea cu Moise Guran, confirmată de Digi 24

Digi 24 a confirmat printr-un comunicat începerea colaborării cu Moise Guran: "Din această toamnă, echipa Biziday se alătura proiectului Digi24. Moise Guran şi colegii săi vor realiza emisiunea «Biziday» şi campania «Clubul celor care muncesc în România» la Digi24". "Emisiunea Biziday este una de conţinut, ne-am străduit întotdeauna să analizăm şi să comentăm, să explicăm pe înţelesul tuturor cele mai relevante evenimente din societatea noastră. Fără parti-pris-uri şi fără prejudecăţi. Aceasta este definiţia Digi24, compatibilitatea este evidentă şi deci alegerea mea nu a fost una dificilă”, a subliniat Moise Guran, realizator Biziday.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net