Mohammad Murad: ”De la 1 iulie, nu mai cresc prețurile la mare. Vor fi chiar mai mici față de anul trecut”

Ultima actualizare:

    Mohammad Murad, președintele FPTR, îi asigură pe români că prețurile la mare nu vor crește de la 1 iulie
Mohammad Murad, președintele FPTR, îi asigură pe români că prețurile la mare nu vor crește de la 1 iulie

Veste bună pentru turiști! Hotelierii anunță că 1 iulie nu vine anul acesta cu scumpiri. Dimpotrivă! Mohammad Murad, președintele Federației Patronatului din Turismul Românesc (FPTR), a anunțat faptul că prețurile vor fi mai mici față de vara 2019.

De la 1 iulie, începe oficial sezonul estival pe Litoral și era o tradiție ca, an de an, tarifele să crească cu până la 20% față de extrasezon. Nu însă și pentru vara 2020!

”De la 1 iulie, nu mai cresc prețurile la mare. Vor fi chiar mai mici față de anul trecut”, a declarat pentru Click! Mohammad Murad, președintele FPTR. Acesta a spus că în iulie 2020 vor fi tarife mai mici chiar și față de iunie 2019, cu 15-20%.

”Foarte puțin hotelieri vor ține prețurile sus, doar cei care au clienți mulți și își permit”, a punctat celebrul investitor de pe Litoral, care deține imperiul Phoenicia. 

Tarife de cazare pe Litoralul românesc

Acesta a dat și exemple de tarife: între 1.000 și 4.000 de lei pachetul de 5 nopți de cazare, în regim all inclusive, pentru o familie cu un copil.

Plajele vor fi ocupate până la 90% din capacitate
Plajele vor fi ocupate până la 90% din capacitate

”La un hotel de 3 stele din Mamaia-60% sunt în această categorie- două persoane cu un copil plătesc între 1.600 și 1.800 de lei, iar pentru o noapte între 200 și 250 de lei. La 4 stele, tariful este încadrat între 2.500-3.000 de lei, tot pentru 5 nopți, cu all incluisv, iar la 5 stele, unde sunt încadrate 10 hoteluri, vorbim despre 4.000 de lei, în aceleași condiții. Dacă vorbim despre cazarea pe noapte, aici prețul este între 600 și 800 de lei. Pentru sudul Litoralului, tarifele sunt mai mici cu 15-20%”, ne-a explicat Murad.

Dacă weekend-ul trecut, Litoralul a fost ocupat în proporție de peste 90%, hotelierii se așteaptă ca la începutul lui iulie procentul să scadă la 75-80%, urcând apoi spre 90% după 10 iulie.

100.000 de euro, bani plătiți la stat pentru plaje

Investitorii din Turism sunt de acord ca toți agenții comerciali să respecte măsurile de distanțare, dar solicită sprijin Guvernului. Aceștia spun că autoritățile din Franța au renunțat la plata pentru plaje, ceea ce nu s-a întâmplat și la noi.

”Acolo statul nu mai percepe chirie pentru plajă, în schimb, noi plătim 10 euro pentru un metru pătrat. Eu, spre exemplu, pentru 300 de locuri, plătesc 100.000 de euro, iar anul acesta nu mă pot folosi decât de jumătate. Corect ar fi ca autoritățile să facă un gest și măcar să ne reducă taxa”, a transmis președintele FPTR. 

Totodată, acesta a cerut ca politicienii din România să susțină turismul românesc și, pe lângă măsuri economice, să vină să-și petreacă vacanța la Marea Neagră.

”Am văzut să se vorbește despre restricții de circulație pentru Litoral și Valea Prahovei că oamenii se întorc în județele lor și răspândesc boala. Dar pentru cei care vin din Bulgaria sau Grecia nu ar trebui să există aceleași reguli”, s-a întrebat Mohamad Murad.

Anul acesta, 50% dintre români vor să își petreacă vacanța în țară în contextul Covid-19, relevă un studiu realizat de Hospitality Culture Institute și firma de cercetare de piață EXACT Business Solutions. Printre destinațiile preferate se numără Brașov, Constanța sau Cluj-Napoca.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net