Mircea Dinescu vrea să-și aline singurătatea după decesul soției: “L-am rugat pe fiul meu să facă și el copii”

Ultima actualizare:

    Mircea Dinescu și fiul lui, Andrei Dinescufoto: arhivă personală
Mircea Dinescu și fiul lui, Andrei Dinescufoto: arhivă personală

La 71 de ani, Mircea Dinescu are o mare dorință după moartea soției sale, Mașa Dinescu, tragedie care s-a produs în urmă cu doi ani. Scriitorul a mărturisit că își dorește foarte mult nepoți. I-a pus chiar în vedere fiului său, Andrei, în vârstă de 35 de ani, să-i dăruiască și lui niște nepoței, însă acesta refuză deocamdată.

 Fiul poetului Mircea Dinescu, Andrei, face parte din trupa Impex și cântă “neomanele”, adică manele reinventate, adaptate la noile stiluri muzicale. “L-am rugat și eu pe fiul meu, Andrei, să facă și el copii, să-i aducă aici, la Cetate! I-aș crește aici, i-aș pune să stea în grădină, să cultive, să dea cu sapa, să aibă o copilărie frumoasă, așa cum am avut noi. Nu să-i strice pe copii cu telefoanele, cum se face acum. Din școala asta de acum, on-line, ies numai semi analfabeți”, a declarat poetul la emisiunea „Poezie și delicatețuri”, de la Prima TV.


    Mașa Dinescu s-a stins din viață la vârsta de 58 de anifoto: Click!
Mașa Dinescu s-a stins din viață la vârsta de 58 de anifoto: Click!

Mașa, soția lui Mircea Dinescu, s-a stins din viață, în octombrie 2019, la vârsta de 58 de ani, în urma unei lungi suferințe. Mașa, femeia care i-a stat alături poetului timp de 35 de ani și la bine și la rău, i-a dăruit și doi copii. Irina şi Andrei au ales drumuri total diferite în viață. Fata este actriță, are 36 de ani, iar Andrei Dinescu este dedicat trup și suflet muzicii și culturii țigănești. Atât de mult îi plac cele două, încât s-a înscris la Facultatea de Limbi Străine, secția romani. De la 15 ani a prins gustul muzicii lăutărești și a început să studieze mai profund etnia romă.

Citește și:

Soția lui Mircea Dinescu a murit la vârsta de 58 de ani. Mașa suferea de o boală gravă

Fiul lui Dinescu declanşează revoluţia manelelor: „Cei mai buni muzicieni din România sunt lăutarii. Ei sunt adevăratele staruri“ 

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net