Soția lui Mircea Dinescu a murit la vârsta de 58 de ani. Mașa suferea de o boală gravă

mircea_masa_dinescu.jpg

mircea si masa dinescu
Mașa Dinescu a murit la vârsta de 58 de ani, după o îndelungată suferință
foto: Dorin Constanda

Mașa Dinescu, soția poetului Mircea Dinescu, a încetat din viață în noaptea de luni spre marți, la 58 de ani, după o grea suferință, au confirmat pentru Libertatea surse din cadrul familiei.

Mașa Dinescu suferea de o afecțiune gravă de mai multă vreme și se retrăsese din viața publică. Traducătoare din limba rusă, soția lui Mircea Dinescu se ocupa, în ultimii ani, de proiectele culturale organizate de poet la Cetate, pe malul Dunării, unde familia are un conac.

Trupul neînsuflețit al Mașei Dinescu va fi incinerat miercuri, 30 octombrie, la Crematoriul Vitan Bârzești, conform Libertatea.

Mașa Dinescu, mai tânără cu 11 ani decât celebrul ei soț

Pe Mircea și Mașa Dinescu i-a legat o poveste de dragoste ca-n filme. ”Relaţia noastră e foarte specială, poate pentru că venim din lumi extrem de diferite. Maşa provine dintr-o familie de intelectuali de vârf. Tatăl ei este profesor de literatură rusă, specialist în Dostoievski, iar mama, au­toa­re de cărţi despre Eminescu, Puşkin, Ler­mon­tov”, a declarat poetul într-un interviu pentru revista Formula As, în urmă cu câțiva ani.

mircea_masa_dinescu_0.jpg

mircea si masa dinescu
Mașa și Mircea Dinescu, în urmă cu patru ani, la un eveniment monden din București
foto: Dorin Constanda

 

O figură obișnuită a vieții publice românești, Mircea Dinescu și-a ținut familia departe de ochii presei. ”E suficient cât de expus sunt eu, în familie ne place să trăim departe de ochii lumii. Maşa se ocupă de casă şi de evenimentele culturale, eu sunt cu vinul, bucătăria şi restaurantul, copiii vin şi pleacă. E între noi o armonie greu de explicat”, a mai spus omul de cultură.

Mircea Dinescu și-a cunoscut viitoarea soție când avea 30 de ani, văzuse multe și era hotărât să se așeze la casa lui. ”Pe Maşa am cunoscut-o la ei acasă, când eu eram poet glorios. Împlinisem 30 de ani, iar ea abia termina liceul. E o di­fe­renţă de 11 ani între noi. A fost fascinaţie reciprocă: ea, mult mai ti­mi­dă şi mai cuminte decât mine, o fată graţioasă, care cânta la pian, făcuse balet şi voia să dea la Arhitectură. Eu: un derbedeu, lumpenproletarul tre­cut bine prin lu­me, ca un vas scuturat de multe furtuni. Eram obosit şi vo­iam să trag la o lagună. Am găsit în ea un port liniştit”, a mărturisit Dinescu.

Mașa și Mircea Dinescu au doi copii, Irina și Andrei.

Citește și:

Interviu cu Mircea Dinescu: «Acum, la 60 de ani, m-am apucat de cântat şi de scris versuri de amor»

Mircea Dinescu: «Păunescu a fost primul scriitor care s-a certat cu Ceauşescu»

Loading...

Citește și

  • Îmi eşti aproape de multă vreme. Mai întâi, prin poetul cu care am colindat judeţul Vâlcea prin anii '80, cu Gabi Negreanu, Dan David, Elena Ştefoi, Alex Ştefănescu, Denisa Comănescu, Werner Söllner şi încă mulţi alţii, rămaşi sau duşi din viaţa or ţara aceasta.

  • Iuliana Tudor, Grigore Lese, Mircea Dinescu, Laura Lavric, Elise Stan, Constantin Enceanu, Vedeta populara, culise, TVR1

    Pe 22 octombrie, de la ora 21.00, la TVR 1 va debuta emisiunea “Vedeta populară”, show în care pasionaţii de folclor vor găsi multe pe placul lor. Producția e un fel de “Vocea României” sau “X-Factor”, dar cu concurenți de folclor și cu juriu de specialitate. Click! are primele poze cu jurații de cinci stele.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1