Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, după un control inopinat la Cluj: ”Imaginea este dezolantă!”

baza_pintea_spital_.jpg

Sorina Pintea vizitează Spitalul de Urgență Cluj
Ministrul Sorina Pintea, în vizită la Spitalul de Urgență din Cluj
foto: captura Facebook Sorina Pintea

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a continuat seria vizitelor inopinate. Sâmbătă seara ea a mers la Spitalul de Urgență Cluj. A fost profund dzamăgită de ce a găsit acolo. Într-o postare pe contul ei de Facebook, Sorina Pintea a scis că ”imaginea pe care pacienții o vad când intră în acest spital este dezolantă”.

Sorina Pintea s-a declarat nemulțumită de mizeria din curtea unității medicale, precum și de faptul că pe secția de ortopedie nu se fac operații în weekend, urgențele fiind transferate la alte spitale. Ministrul a postat și o serie de fotografii grăitoare pe contul ei de socializare.

Pintea: ”Imaginea este dezolantă”

Ministrul Sănătății a transmis prin intermediul paginii de Facebook că vizita neanunțată de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, în Unitatea de Primiri Urgențe și Secția de ortopedie face parte din seria vizitelor inopinate. Iar starea în care a găsit spitalul i-a lăsat un gust amar.

pintea-control-sibiu-1_1.jpg

Mizerie în curtea Spitalului din Cluj
Ministrul Sorina Pintea a fost nemulțumită de miyeria găsită în curtea spitalului din Cluj
foto: captura Facebook Sorina Pintea

"Pentru că, la Cluj, clădirea spitalului este în sistem pavilionar, la UPU erau mulți pacienți care așteptau să fie transportați cu ambulanța în secțiile în care urmau să fie investigați. Dat fiind că vorbim despre gestionarea urgențelor medicale care se prezintă în această unitate, este necesar ca spitalul să aibă o ambulanță proprie care să asigure transportul pacienților care necesită investigații în cel mai scurt timp, nu doar atunci când serviciul de ambulanță Cluj poate asigura transportul acestora într-o secție în alta”, a povestit Sorina Pintea pe Facebook.

Ministrul a mai descoperit că în secția de ortopedie nu se poate opera în weekend, iar cazurile care necesita intervenții chirurgicale sunt transferate în alte spitale.

pintea-control-sibiu-1_2.jpg

Spitalul de Urgență din Cluj are pereții scorojiți și gresia spartă
Ministrul Sorina Pintea a fotografiat interiorul Spitalului de Urgență din Cluj
foto: captura Facebook Sorina Pintea

Iar despre ”imaginea pe care pacienții o vad când intră în acest spital”, ministrul Pintea a spus că ”este dezolantă”, iar  ”lipsa de organizare și mizeria din curtea spitalului nu e o carte de vizita demna să dea încredere celor care vin aici pentru a-și rezolva o problemă medicală”.

Pintea: ”Este nevoie de fonduri”

Sorina Pintea a mai reamintit că Ministerul Sănătății finanțează anul acesta achiziția de aparatură medicală solicitată de SCJU Cluj, ”însă acest lucru nu este suficient pentru ca pacienții să beneficieze de un act medical de calitate acordat în condiții de siguranță”. Ministrul a precizat că ”este nevoie de fonduri care să asigure condițiile desfășurării actului medical”, iar acestea trebuie finanțate de către Consiliul Județean, care este proprietarul clădirii in care functionează spitalul.

”Este necesară o mai bună colaborare a autorităților locale și județene cu Ministerul Sănătății și am solicitat acest lucru în repetate rânduri, inclusiv pentru construcția Spitalului Regional din Cluj.

pintea-control-sibiu-1_4.jpg

Gunoiul din curtea Spitalului din Cluj este aruncat l aîntâmplare
Sorina Pintea a este nemulțumită de modul în care este depozitat gunoiul în curtea Spitalului Județean din Cluj
foto: captura Facebook Sorina Pintea

Studiul de fezabilitate și studiul pentru impactul de mediu pentru Spitalului Regional Cluj sunt pe ultima sută de metri, urmând ca după finalizarea lor să fie depusă cererea de finanțare la Comisia Europeană. Spitalul Regional Cluj va fi o unitate medicala de elita care va deservi pacienții din județele din regiunea de Nord-Vest a României”, a mai scris Sorina Pintea pe Facebook.

Loading...

Citește și

  • Macheta heliportului care va fi construit începand din toamna anului 2019 pe acoperişul Spitalului de Copii marie Curie

    Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “M. S. Curie” din Bucureşti va avea în curând heliport. Lucrările de construcţie vor începe în toamna acestui an. Reprezentanţii unităţii medicale spun că prin această iniţiativă va fi redus redus timpul de transport către spital pentru pacienții aflați în stare gravă.

  • Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, în vizită la un spital din Arad

    Afecţiunile cardio-vasculare, cancerul şi diabetul sunt bolile care îi afectează cel mai des pe români, fiind principalele cauze de deces în țara noastră. Medicii spun că a scăzut mult media de vârstă la boli care în trecut afectau mai mult vârstnicii. Am ajuns să suferim din ce în ce mai mult de depresie şi ne tratăm „după ureche” cu medicamente care ne fac mai mult rău decât bine. Ziua Mondială a Sănătăţii din acest an are ca temă @Acoperirea universală cu servicii de sănătate preventive@.

  • Spitalul de Urgenţă Sfântul Spiridon din Iaşi

    Un nou caz de malpraxis cutremură lumea medicală . Un bărbat de 81 de ani a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon” din Iaşi după o serie de greşeli medicale. La începutul lunii ianuarie omul a fost internat cu diagnosticul „tromboză venoasă profundă”. A murit o lună mai târziu de „bronhopneumonie”, după ce medicii i-au amputat un picior. Cazul a ajuns și la poliţie care face cercetări pentru omor din culpă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1