Ministrul Muncii despre șomajul tehnic al bugetarilor: ”Este o măsură corectă”. Domeniile care nu vor fi afectate de măsură

Ultima actualizare:

    Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, consideră că șomajul tehnic în rândul salariaților de la stat era necesar
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, consideră că șomajul tehnic în rândul salariaților de la stat era necesar

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a spus că șomajul tehnic pentru bugetari este o măsură corectă, ce va fi pusă în aplicare în perioada următoare. Domeniile în care se va lua această măsură vor fi anunțate în câteva zile. Potrivit premierului Ludovic Orban aceștia vor fi șomeri prin rotație.

„Domeniile le vom stabili după discuții cu miniștrii unde s-a redus activitatea, respectiv după discuții cu structurile asociative locale și le vom anunța public. Cert este că toți angajații din sistemul public, prin rotație, jumătate de lună o primă serie, cealaltă jumătate a doua serie, vor fi în această situație de a rămâne acasă cu un beneficiu de 75% din salariul de bază, ceea ce în limbaj popular se numește șomaj tehnic.

Este o măsură care răspunde în mod corect la activitatea de acum din administrație. Scopul aceste măsuri e strict legat de corectitudine față de sistemul public”, a spus, astăzi, 9 aprilie, ministrul Muncii, Violeta Alexandru. 

Bugetarii de la Interne, Sănătate și Muncă, scapă de șomajul tehnic

Aceasta a explicat că sunt domenii în care se lucrează și bugetarii nu vor fi afectați. Demnitarul nu a spus care sunt acestea, însă, premierul Ludovic Orban i-a menționat pe cei de la casele de pensii, de la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, din structurile Ministerului de Interne, Armată, Educație, dar și de la Sănătate. Aceștia lucrează în linia întâi și chiar ar mai fi nevoie de personal care să-i ajute, sunt de părere autoritățile.  

”Trecem printr-o perioadă în care multe lucruri s-au schimbat. Într-o bună parte a sistemului public s-a redus activitatea. De la mediul privat, din datele pe care le văd zilnic despre contractele suspendate sau încetate, am cel mai clar semnal. Acum, este momentul organizării unui sistem de lucru în instituții, autorități, companii publice, regii cu capital de stat care să le asigure funcționalitatea pe durata stării de urgență dar care să țină cont și de dorința evidentă a multor angajați de a rămâne la domiciliu și, binențeles, de necesitatea asigurării unui raport just între muncă și plată. Nu vor exista favoritisme, măsura se referă la toți angajații unde e redusă activitatea”, a explicat Alexandru și pe pagina sa de Facebook.

Peste 1,2 milioane de privați, în șomaj

Ludovic Orban a  vorbit ieri seară pentru prima dată despre bugetari care vor intra în șomaj tehnic, câte 15 zile pe lună. În România, sunt peste 1,2 milioane de persoane care lucrează strict din sectorul bugetar.  

Potrivit datelor oferite astăzi, 9 aprilie, de Ministerul Muncii, au fost suspendate 1.030.973 și 205.318 încetate.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/premierul-ludovic-orban-o-parte-dintre-bugetari-vor-intra-somaj-tehnic-15-zile-pe-luna

http://Telefon unic despre șomajul tehnic. Aici afli informații și depui acte!

http://Șomaj tehnic. De azi se pot depune cererile pentru șomaj tehnic. Procedură și acte necesare

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net