Miniștrii Guvernului Orban II, audiați în Parlament. Florin Cîţu anunţă o ”bombă”

Ultima actualizare:

    Miniștrii Guvernului Orban II, audiați în Parlament. Florin Cîţu anunţă o ”bombă”FOTO: Click!
Miniștrii Guvernului Orban II, audiați în Parlament. Florin Cîţu anunţă o ”bombă”FOTO: Click!

Miniștri Guvernului Orban II, vor fi audiați în Parlament, astăzi, 17 februarie, mâine și miercuri. Ministrul interimar al finanţelor, Florin Cîţu, propus pentru acelaşi portofoliu în Guvernul Orban II, anunţă o ”bombă” la audierea sa de astăzi, ora 12.00.

Miniştrii Guvernului Orban II, aceiaşi ca în actualul Cabinet, vor fi audiaţi de comisiile de specialitate din Parlament, scrie news.ro. Florin Cîţu este primul care apare în faţa parlamentarilor, iar Lucian Bode este ultimul programat. Audierile au loc luni, marţi şi miercuri (17 – 19 februarie).

Miniştrii Guvernului Orban II sunt audiaţi de comisiile de specialitate, în zilele de luni, marţi şi miercuri (17 – 19 februarie).

Premierul desemnat, Ludovic Orban, nu a făcut nici o modificare în structura Cabinetului, aşa că actualii miniştri interimari sunt propuşi pentru aceleaşi portofolii.

Florin Cîţu, propus la Finanţe, este primul care apare în faţa parlamentarilor, audierea sa fiind programată luni, 17 februarie, de la ora 12.00. Luni, 17 februarie, vor mai apărea în faţa comisiilor Marcel Boloş, propus la Fonduri Europene, Nicolae Ciucă, propus la Apărare, şi Marcel Vela, propus la Afaceri Interne.

De la ora 13.00, este programată audierea lui Marcel Boloş, propus la Fonduri Europene, de la ora 14.00, este programată audierea lui Nicolae Ciucă, propus la Apărare, iar de la ora 15.00 este programată audierea lui Marcel Vela, propus la Interne.

Audierile vor continua marţi, de la ora 9.00, dar şi miercuri, de la aceeaşi oră. Ultimul programat, miercuri, la ora 15.00, este Lucian Bode, propus la Transporturi.

Lucian Bode este ultimul programat, miercuri, de la ora 15.00.

Votul pentru învestirea Guvernului Orban II este programat în 24 februarie, dar majoritatea partidelor au anunţat deja că nu vor vota noul Cabinet.

Întrebări pentru ministrul Florin Cîțu

Deputatul PSD Marius Budăi a anunţat că-i va pune lui Cîţu cinci întrebări la audieri, scrie news.ro.

"1. Răspundeţi cu da sau nu - Promiteţi în faţa românilor că veţi mări punctul de pensie cu 40% (de la 1.265 de lei la 1.775 de lei) începând cu data de 1 septembrie 2020? Veţi dubla alocaţiile de stat pentru copii şi veţi creşte salariile dascălilor din septembrie?

2. Nu vi se pare prea mare tupeul ca după ce aţi aruncat economia în prăpastie în doar 3 luni să veniţi şi să vă văitaţi de greaua moştenire?

3. Veţi publica lista cu firmele care au primit rambursări de TVA şi veţi specifica pentru câte din aceste firme s-au verificat dosarele de rambursare TVA conform tuturor procedurilor legale?

4. Veţi oferi jurnaliştilor şi opiniei publice lista cu primăriile care au primit bani de la guvern prin PNDL şi alte programe de dezvoltare locală în ultimele 3 luni?

5. Dacă Guvernul din care faceţi parte spune că a prins în bugetul anului 2020 (cu un deficit de 3,6% din PIB) creşterea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie 2020 şi mărirea salariilor profesorilor de la aceeasi dată, cum se face că deficitul estimat de Comisia Europeană pentru 2020 este de 4,9% din PIB iar Consiliul Fiscal estimează 4,8% din PIB pentru acelaşi an?", sunt întrebările lui Budăi, scrie news.ro.

Ministrul interimar de finanțe, Florin Cîţu, anunţă o ”bombă”

Ministrul interimar al Finanţelor Publice, Florin Cîţu, propus pentru acelaşi portofoliu în Guvernul Orban II, anunţă o ”bombă” la audierea sa de luni, scrie news.ro.

”Bomba din audierea mea de mâine. Aflăm de ce PSD a amânat creşterea pensiilor de la 1 ianuarie pentru 1 septembrie, atât în 2019, cât şi în 2020”, a scris, duminică (16 februarie), pe Facebook, Florin Cîţu.

Cîţu, propus pentru funcţia de ministru al Finanţelor în Guvernul Orban II, va fi audiat, luni, de la ora 12.00, de comisiile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Citește și:

Guvernul Orban 2. Premierul a depus în Parlament lista miniștrilor și programul de guvernare

Alegeri anticipate. Ce sunt, cum se declanșează și când vor avea loc

image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net