Mii de români s-au îngrămădit în aeroportul din Cluj, ca să plece la muncă în Germania

Ultima actualizare:

    Mii de oameni s-au îngrămădit în aeroportul din Cluj, ca să plece la muncă în Germaniafoto: Mediafax
Mii de oameni s-au îngrămădit în aeroportul din Cluj, ca să plece la muncă în Germaniafoto: Mediafax

Nu s-a mai ținut cont de nicio regulă de distanțare socială joi, pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca. Oameni sosiți din toate colțurile țării s-au călcat în picioare pentru a prinde un loc în charterele care i-au transportat la muncă în Germania.

Îngrămădiți unii în alții, cu masca pe față, dar de cele mai multe ori greșit pusă, tineri, dar și mulți trecuți binișor de jumătatea vieții. Au ajuns la aeroport cu autocarele, unii veniți din județele din sudul țării, cu mult înainte de ora îmbarcării. Așa că, deși în interiorul aeroportului situația era ținută oarecum sub control, afară domnea haosul.

Deşi prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a trimis mai multe echipaje de jandarmi pentru a păstra ordinea, totul s-a dovedit în zadar. Oamenii au acuzat faptul că o singură poartă de acces a fost deschisă, iar mulţi dintre ei s-au înghesuit pentru a avea prioritate, conform Adevărul

Prefectul Clujului a dat vina pe operatorul privat care efectuează zborurile, fără a da însă un nume. Mai departe, Mircea Abrudean a afirmat că reprezentanţii companiei au gestionat prost situaţia. Nu a putut însă să explice de ce jandarmii şi echipajele de poliţie au fost depăşite de situaţie. 

„Cursele sunt organizate de un operator privat, care a gestionat prost situaţia. I-a adus pe oameni grămadă, în condiţiile in care zborurile charter sunt programate să plece de la 13.00  la 21.00, aproximativ. Oamenii intră controlat în aerogară, problema e în exterior. Am trimis jandarmi şi forte ale poliţiei pentru a-i dispersa. Oamenii au venit în autocare împreună, cu avioanele vor merge tot împreună”, a declarat prefectul Clujului. Acesta a precizat şi că operatorul privat ”va fi anchetat pentru modul în care acest lucru”.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Autoritățile au anunțat că a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. ”Urmare a imaginilor și informațiilor apărute în spațiul public privind situația de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, vă informăm că la nivelul Secție Regionale de Poliție Transporturi Cluj Napoca a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 352 Cod Penal, sub coordonarea  Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca.

În cursul zilei de astăzi, polițiștii din cadrul S.R.P.T. Cluj Napoca, în temeiul art. 292 Cod de Procedura Penală s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 Cod Penal, în cauza privind situația persoanelor aflate in cursul acestei dimineți pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj. Cauza se află sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca”, se arată într-un comunicat.

Citește și:

UPDATE Lista zborurilor anulate. Spre ce țări nu mai putem călători cu avionul și până când

Tarom suspendă cursele către şi dinspre Austria, Belgia, Marea Britanie, Olanda. Cum puteți recupera banii pe bilete

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net