Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară va fi externată! Artista clipește și își mișcă membrele

Ultima actualizare:

    Maria Macsim Nicoarăfoto: arhivă personală
Maria Macsim Nicoarăfoto: arhivă personală

Vești bune despre mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, al cărei caz a șocat opinia publică, de mai bine de o lună. Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași o vor transfera într-o clinică de recuperare neurologică, însă aceștia spun că mai trece multă vreme până când artista va putea să povestească ce s-a întâmplat în seara zilei de 9 mai.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară va fi externată de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, la Spitalul de Recuperare din oraș. „Pacienta va fi transferată la Spitalul de Recuperare din Iași, unde va urma o perioadă de recuperare neuromotorie. Se observă o ameliorare ușoară a stării sale de sănătate”, a precizat pentru bzi.ro, dr. Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași. Medicii de la Spitalul de Recuperare din Iași au precizat că mezzosoprana Maria Macsim Nicoară va sta cel mai probabil internată aproximativ două săptămâni. „Am avut o discuție cu medicii de la Spitalul de Neurochirurgie. Pacienta ar putea fi transferată la noi, am rezervat un loc, însă nu știm când se va face transferul. Starea ei de sănătate se poate modifica. Pacienta va fi transferată pentru recuperare neurologică. Nu am văzut pacienta, nu am analizat starea ei de sănătate ca să mă pot pronunța în momentul de față”, a declarat pentru bzi.ro dr. Bogdan Ignat, șeful secției de Neurologie din cadrul Spitalului de Recuperare Iași.

Viața sopranei nu mai este pusă în pericol

Medicii de la spitalul de Neurochirurgie au precizat că Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară va trece printr-o perioadă de recuperare grea, mai ales că la început nu i se dădeau prea multe șanse de supraviețuire. Potrivit publicației citate, în acest moment Maria Macsim Nicoară mișcă ușor membrele superioare și inferioare pe partea dreaptă, clipește și respiră fără aparate. Viața ei nu mai este pusă în pericol, însă medicii spun că mai pot apărea probleme. Perioada în care a fost în comă a afectat-o destul de mult. Leziunile suferite după ce ar fi căzut pe scări au fost extrem de puternice și au fost la un pas de a o ucide, însă a contat foarte mult și faprul că, în loc să sune la 112 cât mai repede, soțul ei, pianistul Codrin Nicoară, a decis să o țină ore bune în pat.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară alături de soțul ei, pianistul Codrin Nicoară
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară alături de soțul ei, pianistul Codrin Nicoară

Maria Macsim Nicioară avea probleme în căsnicie

Maria Macsim Nicioară a ajuns în stare gravă la spital în dimineața zilei de 10 mai, la aproximativ 8 ore după ce ar fi căzut pe scările interioare ale vilei în care locuiește alături de soțul său. De altfel, soacra sa a alertat autoritățile, după ce a fost chemată de fiul ei să vadă în ce stare îi este soția. Cei doi au declarat autorităților că artista a căzut pe scări. Între timp, au apărut informații conform cărora mezzosoprana și soțul ei nu ar mai fi fost în relații bune, iar acesta era extrem de violent. Referitor la acest caz, procuroii și polițiștii din Iași fac cercetări într-un dosar deschis in rem pentru tentativă de omor. Maria Macsim Nicioară lucrează de 25 de ani la Opera din Iași și este doctor în muzică.

Citește și:

O lună de la accidentul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. A fost transferată de la ATI într-un salon

EXCLUSIV Soprana Maria Macsim Nicoară face mici progrese. Ce spun medicii despre faptul că se poate mișca

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net