Metoda șocantă prin care ar fi reușit Gheorghe Moroșan să-i lege pe muncitorii de la Onești

Ultima actualizare:

    Cei doi ostatici au fost aduși în balcon, legați la mâini, pentru a-i vedea o țară-ntreagă
Cei doi ostatici au fost aduși în balcon, legați la mâini, pentru a-i vedea o țară-ntreagă

O țară întreagă se întreabă cum de a reușit Gheorghe Moroșan (68 de ani) să-i lege pe cei doi bărbați mult mai tineri decât el. Nici polițiștii nu au găsit încă răspunsul oficial, dar merg pe mai multe piste care să le indice exact ce s-a petrecut acolo.

Silviu Iștoan avea 38 de ani, iar Dan Patatu, 55 de ani. Erau doi bărbați înalți și solizi, obișnuiți cu munca fizică.

Fuseseră trimiși de cei de la Combinatul Chimcomplex, în a cărui proprietate se află apartamentul, pentru a-l renova. Nu mai intrase nimeni acolo din 2009, de când familia Moroșan fusese evacuată. Astfel că locuința cu 3 camere arăta dezastruos.

Cei doi muncitori aveau misiunea să rezolve partea de electricitate, pentru că prizele fuseseră smulse. Iar reprezentanții combinatului dau vina pe familie, care ar fi vandalizat totul înainte să plece cu forța.

Pe 1 martie, la ora 10.00, soții Moroșan au fost anunțați de vecinii de la etajul 4, cei de deasupra, că în fosta lor locuință se fac lucrări. Gheorghe și Aurelia au plecat val-vârtej către Onești.

Anchetatorii spun că avea la el un cuțit cu o lamă de 40 cm, iar soția coliere din plastic. Ceea ce ne duce cu gândul că totul a fost premeditat.

Ambii ar fi urcat mai întâi la vecini, după care, nu se știe dacă tot împreună sau singur, Gheorghe a dat buzna peste muncitori. I-a întrebat ce caută la el în apartament.

Era trecut de ora 11.00, iar după 48 de minute a venit primul apel la 112, când Gheorghe Moroșan a anunțat că are doi ostatici.

Criminalul a avut complici sau a folosit spray paralizant?

Din acest moment, există două piste pe care merg anchetatorii: fie criminalul a avut complici, soția și/sau vecinii, care s-au năpustit asupra bieților oameni și l-au ajutat să-i lege, fie, așa cum spun surse medicale, a folosit înainte spray paralizant.

Neoficial, raportul medico-legal ar arăta că muncitorii ar fi avut urme de gaz lacrimogen pe căile respiratorii.

Compuși chimici din acest spray cauzează incapacitate temporară prin iritarea ochilor (înțepături, lăcrimare, dificultate în a ține ochii deschiși) și/sau a sistemului respirator.

Cum reacționează organismul dacă inhalează spray paralizant

În plus, dacă vorbim despre spray-ul cu piper, acesta afectează și sistemul nervos. Gâfâi când vaporii ajung în fosele nazale, cauzând inflamarea instantanee a mucoaselor traheale şi nazale.

Mucoasa gâtului se inflamează – nu suficient cât să nu mai poţi respira, dar suficient cât să facă dificil inspiratul. Este de aşteptat să tuşeşti, să te îneci şi să simţi că nu ai aer.

Spray-ul paralizează de asemenea temporar laringele, făcând aproape imposibil vorbitul. Apoi îţi creşte presiunea arterială. Sângele îţi inundă faţa, făcând-o să pară de parcă ar fi fost arsă. Respiraţia normală – inspiratul şi expiratul normale la care nu te gândeşti deloc de obicei – ar putea să nu se întoarcă pentru încă 45 de minute.

Când acest gaz îţi atinge ochii, îţi stimulează terminaţiile senzitive ale nervilor. Dacă îţi freci faţa lucrurile se vor înrăutăţi.

Aurelia Moroșan și vecinii, suspecți că l-au fi ajutat să lege muncitorii

Aurelia Morașan neagă că ar fi intrat în apartament, deși în geanta ei se afla același tip de coliere din plastic, cu care au fost legați Silviu și Dan.

Găsite de polițiști la percheziție, femeia le-a spus că soțul le folosea la mașină. Și vecinii care i-au chemat pe cei doi la apartament vor fi audiați de către oamenii legii, mai ales că pe filmare se vede când comunicau din balcon cu criminalul.

Citește și: 

Aurelia Moroșan, soția criminalului de la Onești: ”Am fost îngrozită de masacrul din apartament”

Cine e Gheorghe Moroșan, criminalul din Onești: «Cu armă de foc voi face și eu dreptate! Nu glumesc!»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net