Cine e Gheorghe Moroșan, criminalul din Onești: «Cu armă de foc voi face și eu dreptate! Nu glumesc!»

Ultima actualizare:

    Gheorghe Moroșan, un bărbat de 68 de ani, a sechestrat și ucis doi muncitori care renovau locuințafoto: Ziarul de Bacău
Gheorghe Moroșan, un bărbat de 68 de ani, a sechestrat și ucis doi muncitori care renovau locuințafoto: Ziarul de Bacău

Grozăvia petrecută luni, 1 martie, în localitatea Onești (Bacău), a șocat o țară întreagă. Un bărbat în vârstă de 68 de ani a sechestrat, înjunghiat și ucis doi muncitori, care renovau apartamentul din care agresorul fusese evacuat. Acesta din urmă a ajuns și el la spital, soția lui a fost reținută pentru complicitate, iar fiica bărbatului, stabilită în Germania, susține că tragedia putea fi evitată.

Luarea de ostatici petrecută într-un apartament din Onești, județul Bacău, s-a încheiat tragic. Gheorghe Moroșan, un bărbat de 68 de ani, a sechestrat doi muncitori care renovau locuința respectivă, a sunat la 112 și a amenințat că îi omoară. Nu a fost înduplecat în urma negocierilor, așa că și-a pus planul în aplicare. Polițiștii au intrat în forță în casă, au tras mai multe focuri de armă, agresorul a fost rănit la picioare, așa că medicii l-au preluat și l-au dus la spital. Soția agresorului a fost reținută și ea, fiind acuzată de complicitate. Potrivit zdbc.ro, în geanta ei anchetatorii au descoperit mai multe coliere din plastic, cu care ostaticii ar fi fost legați. Tragedia s-a petrecut în apartamentul în care agresorul Gheorghe Moroșan a locuit anterior şi din care a fost evacuat, prin sentinţă judecătorească. De altfel, în discuțiile cu oamenii legii, bărbatul a ameninţat că îi va ucide pe cei doi muncitori, dacă decizia nu este revocată.

Fiica agresorului susține că tragedia putea fi evitată

Fiica bărbatului, stabilită în Germania, a declarat pentru stirileprotv.ro, că tragedia putea fi evitată.

Fiică: „A fost o executare, dar nu era executare silită învestită cu formulă executorie. Nu s-au prezentat cu niciun document. S-a furat tot din apartament, iar astăzi a sunat o vecină care informa că cineva este în apartament și nu știe ce face acolo”.

Reporter: „La acest moment apartamentul era al părinților dumneavoastră?”

Fiică: „Este al părinților mei, dar nici în momentul de față nu s-a prezentat nimeni, deși tatăl meu a cerut acel act, să i se aducă acel act. Astăzi nu i s-a adus actul care dovedea că apartamentul nu îi mai aparține. De ce s-a ajuns la așa ceva când puteau să aducă acel document?”

Reporter: „Și se rezolva așa, totul, credeți, dacă aduceau acea hârtie?”

Fiică: „Dacă aduceau acea hârtie se rezolva totul”

Reprezentanții firmei care deține în prezent apartamentul susțin că imobilul a ajuns în proprietatea companiei în 2009, ca urmare a unei sentințe judecătorești și a fost în conservare până acum, anunță Ziarul de Bacău.

Criminalul din Onești a amenințat încă din 2018: "Să nu vă fie de glumă, nu glumesc"

În 2018, Gheorghe Moroșan a publicat pe Facebook o înregistrare video, în care anunță că se va răzbuna pentru pierderea apartamentului, dacă nu i se satisfac câteva doleanțe. Ziarul de Bacău scrie că, în momentul evacuării, Moroșan era plecat în străinătate, iar la revenirea în țară, nu a reușit să recupereze nimic din apartament. „Familia mea a fost amenințată cu armă de foc. Dacă nu se lămurește situația, cu armă de foc voi face și eu dreptate! Să nu vă fie de glumă, nu glumesc!”, a amenințat Moroșan. Trei ani mai târziu, el a ucis doi muncitori, unul de 36 de ani, altul de 52 de ani, trimiși la apartamentul din Onești de noul proprietar.

Citește și:

Soţia bărbatului care a sechestrat şi ucis doi muncitori în Onești, reţinută

Doi muncitori, luați ostatici de un bărbat de 60 de ani, într-un apartament din Onești. Ambii au murit

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
plante freepik jpg
ion luca caragiale captura video jpg
preoti ortodocsi se inchina in catedrala episcopala Invierea Domnului foto bihoreanul JPG
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
monstru pixabay jpg
muncitori agricultura foto pixabay
ceas john jacob astor jpg
cuplu pat1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net