Meteorologii avertizează: disconfort termic ridicat. Cât ține canicula

canicula.png

termometru canicula
Disconfortul termic va continua să fie ridicat şi pe parcursul zilelor de sâmbătă duminică
foto: arhiva Click!

Meteorologii au emis o informare potrivit căreia de miercuri până vineri disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi, transmite News.ro. În aceste zile, în special în sudul ţării, temperaturile vor ajunge frecvent la 35 de grade Celsius.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare meteorologică pentru 21, 22 si 23 august, când disconfortul termic va fi ridicat, îndeosebi în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi.

"Pe parcursul zilei de miercuri (21 august), local în vestul, nord-vestul, sudul şi sud-estul ţării, iar joi (22 august) şi vineri (23 august), cu precădere în sud se vor înregistra temperaturi maxime care vor atinge frecvent 35 de grade, iar izolat în jurul a 37 de grade, în special în Lunca Dunării", arată meteorologii.

Ei spun că vremea se va menţine călduroasă, iar disconfortul termic va continua să fie ridicat şi pe parcursul zilelor de sâmbătă (24 august) şi duminică (25 august).

Citește și:

Când ești în pericol să îți arzi pielea la soare. Scara de risc la razele ultraviolete (UV)

Ne loveşte încă un val de caniculă. Ce se întâmplă în corpul nostru la 35˚C?

Loading...

Citește și

  • Atenţie cât timp staţi la soare! Medicii dermatologi spun că n-ar trebui să ne expunem mai mult de 90 de minute pe zi. În caz contrar, riscăm să facem cancer de piele.

  • Mergem o oră-două pe stradă şi simţim că ne topim din picioare. E caniculă, iar termometrele sar lejer de 42 de grade Celsius la soare. Imaginaţi-vă că sunt persoane care muncesc în căldură o zi întreagă şi se simt perfect. Cum reuşesc oare?