Medicul Valeriu Gheorghiţă: "Vaccinarea va fi gratuită şi voluntară". O imunitate colectivă de 60-70% poate stopa pandemia

Ultima actualizare:

    Dr. Valeriu Gheorghiță este medic primar la Spitalul Militar din București
Dr. Valeriu Gheorghiță este medic primar la Spitalul Militar din București

Şeful Comitetului Naţional de conducere a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, afirmă că vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 va fi gratuită și nu va fi obligatorie. Estimările arată că, pentru ca vaccinarea să ducă la sfârşitul pandemiei, este nevoie de un nivel de imunitate colectivă de 60-70% din populaţie, a menţionat Valeriu Gheorghiţă.

”Asta ne şi propunem şi sper să şi reuşim în final, să încercăm să lămurim, să, cumva, demontăm toate miturile care există la acest moment şi fiecare atunci când va opta sau nu pentru a se vaccina sau nu să ia această decizie în baza unui nivel cât se poate de mare de informare. Trebuie să precizez un aspect: vaccinarea va fi gratuită şi va fi voluntară, în niciun caz şi va fi condiţionată sau obligatorie şi din acest punct de vedere cred că fiecare trebui să aibă un nivel suficient de mare de date corecte şi din surse sigure şi credibile ca să decidă acest lucru”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, sâmbătă, într-o intervenţie la Digi 24. 

Vaccinarea se va face în 3 etape

Acesta a precizat că este important de reţinut că pentru ca vaccinarea să ducă la sfârşitul pandemiei este nevoie de un nivel de imunitate colectivă care estimat la aproximativ 60-70% din populaţie. Valeriu Gheorghiţă precizează că vaccinarea se va face în trei etape, începând cu angajaţii din sistemul sanitar şi din cel al asistenţei sociale şi finalizând cu populaţia generală. 

Citește și:

Cine este Valeriu Gheorghiță, medicul de 38 de ani care va coordona campania de vaccinare anti-Covid

Familia care a inventat vaccinul pentru COVID-19! Povestea fabuloasă a directorul Pfizer, însurat cu șefa de la BioNTech ”Ne aflăm la finalizarea strategiei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, ea va fi făcută publică la începutul săptămâni viitoare. (...) La început, capacitatea de producţie este depăşită nu poate să facă faţă aceste cereri fără precedent la nivel global, motiv pentru care s-a recomandat o prioritizare a anumitor categorii populaţionale. Vorbim în primul rând de lucrătorii din sistemul medical şi din domeniul social, adică acei lucrători din sănătate şi respectiv din centrele de rezidenţă, din căminele pentru persoanele cu dizabilităţi sau pentru persoanele vârstnice, iar în etapa a doua vom vorbi de accesul persoanelor din categoriile vulnerabile şi anume persoane cu vârsta peste 65 de ani şi persoane cu boli cronice la care se adaugă pe acelaşi nivel de importantă persoanele care deservesc activităţi esenţiale din infrastructura critică a statului. Iar în cea de-a treia etapă vom vorbi de vaccinarea populaţiei generale”, a adăugat Gheorghiţă. Acesta a precizat că după ce un vaccin va fi autorizat, acesta va fi distribuit simultan în toate ţările Uniunii Europene, iar România va avea o campanie de informare ”cât mai transparentă, cât mai onestă cu privire la acest vaccin”. 

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net