Familia care a inventat vaccinul pentru COVID-19! Povestea fabuloasă a directorul Pfizer, însurat cu șefa de la BioNTech

Ultima actualizare:

    Oezlem Tuereci, 53 de ani, şi soţul ei, Ugur Sahin, 55 de ani,  director executiv la Pfizer
Oezlem Tuereci, 53 de ani, şi soţul ei, Ugur Sahin, 55 de ani, director executiv la Pfizer

Ei sunt savanţii care vor salva lumea de COVID-19! Povestea celor doi cercetători biochimişti, soţ şi soţie, Ugur Sahin, 55 de ani, director executiv la Pfizer, şi soţia lui, Oezlem Tuereci, 53 de ani, care este în comitetul de conducere de la BioNTech, a impresionat planeta.

Deşi amândoi au funcţii de conducere în cadrul institutelor de cercetare Pfizer şi BioNTech şi sunt miliardari, ei au lucrat intens la găsirea vaccinului care va fi lansat până la finele anului şi care are o eficienţă de 90% în combaterea infectării cu SARS-CoV-2. Ugur Sahin, 55 de ani, director executiv la Pfizer, şi soţia lui, Oezlem Tuereci, 53 de ani, sunt atât de dedicaţi meseriei încât s-au căsătorit în laboratorul de testare. Sahin provine dintr-o familie săracă venită în Germania din Turcia şi recunoaşte că adoră să muncească la birou pedalând pe o mountain bike. Ei au anunţat luni că activitatea de cercetare a fost încununată de succes şi sunt gata să lanseze vaccinul COVID-19, pentru a stopa efectele dezastruoase ale pandemiei care a contaminat 51,3 milioane de oameni şi a răpus 1,28 de milioane.

Petrec zi şi noapte în laborator

Părinţii lui Sahin au emigrat în Germania şi au muncit la fabrica Ford. El s-a specializat în imunoterapie şi a învăţat meserie în spitale din Koln şi Hamburg. Aici a întâlnit-o pe viitoarea lui soţie, care era specializată în oncologie şi care avea şi ea rădăcini turceşti. În ziua nunţii, amândoi au plecat de la primărie şi s-au dus în laborator să îşi continue activitatea de cercetare. În 2001, cei doi pun bazele Ganymed Pharmaceuticals, companie care cerceta anticorpii care lutpă împotriva cancerului. Ugur Sahin era profesor la Universitatea din Mainz şi în 2016 a vândut compania către Astellas, concern nipon, cu suma de 1,4 miliarde de euro. Au fondat BioNTech în 2008 şi au primit o donaţie de 55 milioane de dolari din partea fundaţiei Bill & Melinda Gates pentru a se implica în programele de combatere HIV şi a tuberculozei. Deşi sunt printre cei mai bogaţi din Germania, cu o avere de două miliarde de euro, ei petrec zi şi noapte în laborator căutând leacuri împotriva maladiilor letale.

Citește și:

UE va achiziționa 300 de milioane de doze din vaccinul anti-COVID de la Pfizer si BioNTech

Primul vaccin care dă rezultate împotriva Covid-19! A fost testat în șase țări

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net