Medicul Cătălin Denciu, declarat „Eroul Anului 2020” în Belgia

catalin-denciu.jpg

Cătălin Denciu
Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț, a impresionat prin gestul său o lume întreagă
Citeste tot despre: 

Medicul Cătălin Denciu, care a sărit în foc să-și salveze pacienţii din incendiul izbucnit la spitalul din Piatra Neamţ, a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia. Anunțul oficial a fost făcut miercuri de directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge, aflat în vizită în România.

Hans Kluge, directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, a fost miercuri în vizită în România și a participat la Palatul Cotroceni, alături de preşedintele Klaus Iohannis, la un eveniment organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii. 

hans-kluge.jpg

Hans Kluge
Hans Kluge a fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Comandor

Cu ocazia acestui eveniment, el a făcut și un anunț oficial: s-a declarat foarte bucuros că Belgia, țara sa natală, i-a recunoscut meritele medicului Cătălin Denciu numindu-l „Eroul Anului 2020”. „Sunt foarte bucuros că ţara mea natală, Belgia, a recunoscut meritele unui medic român din Piatra Neamţ, Cătălin Denciu, declarându-l „Eroul Anului 2020”. Am stat de vorbă personal cu dl. colonel care răspunde de spitalul acela din Belgia”, a anunţat Kluge.Este vorba despre spitalul militar pentru arşi, „Regina Astrid”, din Bruxelles, unde medicul român a fost internat în stare critică.

catalin-denciu-spital.jpg

Catălin Denciu în spitalul din Belgia
Cătălin Denciu a avut arsuri pe 75% din suprafața corpului
Sursa foto: Vincent Bordignon/ beldefnews

Cătălin Denciu și-a riscat viața pentru a-și salva pacienții

„Cătălin Denciu a marcat anul 2020“, aşa vorbeau jurnaliştii belgieni încă de anul trecut despre medicul român rănit grav în timpul incendiului izbucnit în secţia ATI a spitalului din Neamţ. El a fost și este considerat un erou pentru generozitatea şi profesionalismul său şi s-a aflat pe locul 3 într-un top întocmit de televiziunea belgiană alături de doctorul Li Wenliang din Wuhan, care a încercat să alerteze comunitatea internaţională despre prezenţa noului tip de virus, în final devenind el însuşi victimă a bolii, şi de căpitanul Tom Moore, fost ofiţer britanic, cunoscut pentru gesturile sale filantropice, scrie Adevărul

10 bolnavi au murit în incendiul de la Târgu Jiu

Un incendiu violent a izbucnit, în 14 noiembrie 2020, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ. 10 oameni au murit atunci și poate ar fi murit și mai mulți dacă medicul care era de gardă, Cătălin Denciu, nu ar fi sărit în foc să-i salveze. Din păcate ela fost la un pas să-și piardă viața, fiind grav rănit. El a fost transportat de urgență la un spital militar din Belgia.

CITEȘTE ȘI: Medicul Cătălin Denciu a ars ca o torță. ”Protecțiile din plastic cu care era îmbrăcat au luat foc instant”

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1