Medicii români care lucrează în străinătate vor să-i convingă pe români să se vaccineze. ”În Suedia nu se mai simte că e pandemie”

Ultima actualizare:

    Un tânăr a căzut de la înălțime la câteva minute după ce s-a vaccinat anti-Covid, la un centru din IașiFoto: Arhiva Click!
Un tânăr a căzut de la înălțime la câteva minute după ce s-a vaccinat anti-Covid, la un centru din IașiFoto: Arhiva Click!

Medicii români care lucrează în spitale din străinătate vor să-i convingă pe români să se vaccineze. Aceștia s-au implicat într-o campanie lansată de o asociație de profil, prin care explică faptul că imunizarea este singura opțiune pe care o avem ca să ne pitem întoarce la viața normală. ”În Suedia nu se mai simte că e pandemie”, explică unul dintre doctori.

36,5%! Aceasta este rata de vaccinare pe care o are România în acest moment, potrivit medicului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

În cifre înseamnă că în jur de 7 milioane de persoane sunt înjectate. Și asta după ultimul val de vaccinări apărut în urma certificatului verde, fără de care nu mai poți intra în instituțiile publice și la mall.

În acest context, o parte dintre medicii români care profesează în străinătate s-au implicat în campania de vaccinare lansată de Asociația Medici pentru România.

Ei ne explică de ce este vital să ne vaccinăm și cum trăiesc cei care locuiesc în state europene cu rată mare de imunizare.

„În Suedia nu se mai simte că suntem în pandemie. Restricțiile s-au ridicat total pentru toți cei care sunt vaccinați, adică pentru mai bine de 70% din populație. Având în vedere că suntem atât de mulți dintre noi vaccinați, foarte puțini se mai infectează. Gândiți-vă că, pentru o populație de 10 milioane de oameni, avem circa 1.000 de persoane care se pozitivează în fiecare zi. La Terapie Intensivă, în momentul ăsta, avem doar 26 de persoane și trend-ul este descendent. Vaccinându-ne masiv, am reușit să transformăm pandemia într-o luptă cu o viroză banală. Viața mea s-a întors la normal. Fă și tu ca mine. Vaccinează-te!”, transmite medicul Laura Ghibu.


    Medicii români plecați în străinătate, care sunt implicați în campanie
Medicii români plecați în străinătate, care sunt implicați în campanie

Și în Austria rata de vaccinare este de peste 70%, spitalele aproape că sunt goale, astfel că pattrule de la ATI  sunt ocupate într-o proporție de mai puțin de 15%.

”Copiii merg la școală, oamenii merg la serviciu. Cum am ajuns să trecem atât de ușor prin valul 4? Prin vaccinare! Peste 70% din populația Austriei este vaccinată. Prin testare. Peste 350.000 de teste se fac în fiecare zi gratuit. Foarte important, prin implementarea certificatului verde! Încă din vară, în Austria nu puteai merge în locuri aglomerate unde ai fi putut să te infectezi sau să îi infectezi și pe alții decât fie vaccinat, fie testat, fie trecut recent prin boală”, poevestește și doctorul Sorin Popescu.

Spania, Portugalia, Italia sunt alte exemple de bună practică. Și Elveția stă bine la capitolul vaccinare, cu peste 65% din populație imunizată.

”Cazurile persoanelor care ajung la spital sau la ATI  sunt din ce în ce mai puține, iar cei care s-au vaccinat foarte rar ajung să se îmbolnăvească sau să dezvolte o formă gravă. Să avem încredere în știință!”, transmite și Alexandru Dobrinov, care profesează în Elveția.

Virusologul Costel Atanasiu din SUA: ”ARN-ul viral introdus de virus este mult mai periculos”

De asemenea, virusologul Costel Atanasiu din SUA explică clar faptul că infecția cu coronavrus este periculoasă, nicidecum vaccinul.

”Pentru cei care încă ezită să se vaccineze, am un mesaj foarte simplu. Indiferent din ce motiv vă este frică de ARN-ul mesager din vaccin, ARN-ul viral introdus de virus este mult mai periculos! Vă este teamă că ARN-ul mesager al proteinei Spike din vaccin se poate integra în ADN-ul dumneavoastră? Ar trebui să vă fie mult mai teamă de ARN-ul viral, care conține secvența a peste 20 de proteine virale, inclusiv proteina Spike. Vă este teamă că vaccinul produce cheaguri de sânge? Virusul produce de mii de ori mai multe cheaguri de sânge decât vaccinul!”, a conchis medicul.

Astăzi, 3 noiembrie, România are 10.196 de nou infectați și 451 de morți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net