Medicii legiști au dat verdictul: Fetița de 2 ani din Iași ajunsă în comă la spital a murit înecată

sofia_fetita_iasi.jpg

Sofia împreună cu tatăl ei
FOTO: bzi.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Sofia, fetița în vârstă de 2 ani care a ajuns în comă la spital și s-a syins din viață după câteva zile, a murit asfixiată. Aceasta este cauza morții, conform medicilor legiști.

Marți, 7 septembrie, Sofia a ajuns la spital, în comă, mama copilei susținând că s-a înecat în cadă, preț de 2-3 minute, cât a fost lăsată nesupravegheată. Însă, fetița avea urme de mușcături pe corp și alte răni mai vechi. Așa se face că medicii au anunțat poliția, a fost deschisă o anchetă, iar rudele din partea tatălui au acuzat-o pe femeie că și-a omorât fetița. 

Diagnosticul este asfixiere

Ieri, medicii legiști au stabilit prima cauză a morții micuței de numai 2 ani: asfixiere, cel mai probabil prin înec. Trebuie precizat că legiștii au găsit pe trupul fetiței mai multe vânătăi mai vechi. Pentru stabilirea exactă a cauzei decesului, specialiștii așteaptă rezultatele examenelor de laborator.

„Din primele investigații s-a stability că minora în vârstă de aproximativ 2 ani a murit cel mai probabil prin înec, diagnosticul fiind asfixiere. Pe trupul copiluluui s-au descoperit mai multe vânătăi vechi. Urmează ca examenele de laborator să stabilească cauza exactă a decesului celei mici”, a precizat IML Iași, conform bzi.ro.

„Când era mică și avea colici o trântea de pat”

Rudele din partea bărbatului dau vina pe femeie și o acuză chiar de crimnă, fiind convinse că fetița s-a stins din cauza ei. „Mădălina are 21 de ani și nu și-a dorit niciodată acest copil și mereu spunea că fata asta i-a distrus viața. Repeta în fiecare zi că acest copil i-a distrus viața. Niciodată nu s-a comportat ca o mamă cu ea. O îngrijea, îi dădea de mâncare, dar era foarte agresivă cu Sofia. Când era mică și avea colici o trântea de pat și nu avea răbdare. Mereu o smuncea și o trântea. Ultima dată când a fost la noi, pe data de 5 septembrie 2021, am văzut-o puțin schimbată și își dorea să stea doar cu tatăl și nu voia să se întoarcă la mamă.

De mai multe ori, când era lăsată în vizită la noi, am observat că avea zgârieturi pe față și vânătăi pe mâini și pe corp. Nu este nimic credibil din ce povestește ea și nu se leagă ce povestește. Noi, la cum o cunoaștem și cum era situația, considerăm că sigur ea a ucis-o pe Sofia. De ce nu a sunat la Salvare? De ce a dus-o cu mașina personală și minte că era conștientă, când copilul a ajuns în comă de gradul 4 și după două zile a murit. Minte, pentru că s-au găsit urme vechi pe trupul fetei. Rănile pe care le avea nu erau provocate de o căzătură în cadă!”, a declarat Radu Gabriela, mătușa Sofiei.

Starea fetiței la internare

În urma examinărilor efectuate de medici s-a stabilit că fetița a ajuns la spital cu multiple traumatisme mai vechi. „În concluzie, copilul prezenta la internare edem cerebral difuz, vechi fracturi localizate la nivelul claviculei drepte, suspiciune de fractură sternală superioară, focare de condensare pulmonară, resturi alimentare prezente la nivelul esofagului, hepatomegalie, pareză intestinală și infiltrarea tesutului celular subcutanat, edem la nivelul feselor, prepubian, labial”, se arată în documentele medicale. 

Citește și: 

Moarte suspectă în cazul unei fetițe de 2 ani din Iași. Adusă în comă la spital, după ce s-ar fi înecat în cadă, copila avea răni pe tot corpul

„Când era mică și avea colici o trântea de pat”

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5