Medic: ”Valorile înregistrate de termometre la supermarket nu sunt de luat în calcul din punct de vedere medical”

masurare-temperatura.jpg

agent bgs masoara temperatura
Unii români nu privesc cu ochi buni dispoziția de a le fi măsurată temperatura la intrarea în supermarket
foto: Mediafax

Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, a declarat că valorile înregistrate cu termometrele folosite la intrarea în supermarketuri sunt doar orientative şi că nu sunt de luat în calcul din punct de vedere medical.

Medicul Cristian Oancea, de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, spune că termometrele folosite la intrarea în supermarketuri ”au o valoare de prognostic în anumite limite”.

”Aceste termometre digitale, întâlnite la intrarea în toate supermarketurile, au o valoare de prognostic în anumite limite, în sensul că valoarile de temperatură pot fluctua de la persoană la persoană. Inclusiv dacă termometrul este bine calibrat şi dacă este sau nu lipit de frunte poate face diferenţa. Pe cele pe care le-am cumpărat noi scria că trebuie poziţionate la un centimetru de calota craniană, pe altele scrie că direct pe frunte.

Calitatea de măsurare a temperaturii depinde de metoda de măsurare, dacă este făcută cu termometru digital, cu termometru cu mercur, cu cel de băgat în ureche, cu cel de pus pe frunte. De asta, în funcţie de ce tip de termometru se utilizează, aceste intervale de temperatură trebuie evaluate cu prudenţă. Valorile înregistrate cu aceste termometre la supermarket pot să fie doar orientative, dar nu sunt de luat în calcul din punct de vedere medical”, a declarat pentru News.ro medicul Cristian Oancea.

Citește și:

Raed Arafat: ”Există un curent care îndeamnă oamenii să refuze măsurarea temperaturii”

Când ne crește temperatura corpului. Sunt cauze la care nici nu te-ai fi gândit

Dr. Oancea: ”Temperatura corporală normală se încadrează între 37 şi 37,7 grade Celsius”

Oancea spune că sunt cazuri de fluctuaţii fiziologice, atunci când vorbim de temperatura corporală. Sau de condiţiile meteo.

„Cert este că temperatura corporală normală se încadrează între 37 şi 37,7 grade Celsius, în funcţie de momentul zilei. Pe timpul verii, în anotimpul canicular, temperatura corporală este mai crescută în mod fiziologic.

Mai sunt şi fluctuatii fiziologice. Este posibil ca gravidele, femeile la ovulaţie, să aibă valori crescute ale temperaturii corporale, putem să avem sindrom febril în anumite tipuri de cancer, la anumite medicamente folosite la pacienţii psihiatrici, la unele boli autoimune.

De asemenea, infecţiile virale sau bacteriene pot creşte temperatura, la fel ca şi stresul, lipsa de odihnă, starea de hidratare. Toate acestea pot da stări febrile.

În plus, sunt anumite persoane care funcţionează cu temperatura crescută. Dar când avem febră, aceasta este asociată cu frisoane, mialgii, altragii, transpiraţii, migrene, oboseală”, a mai spus medicul Cristian Oancea.

Loading...
 
 

Citește și

  • De vineri 15 mai, România a intrat în stare de alertă, după două luni de restricții impuse de starea de urgență. Măsurile sunt mai relaxate, viața cotidiană își reia cursul, însă interdicțiile nu lipsesc. Grupul de Comunicare Strategică a emis un comunicat cu 13 răspunsuri lămuritoare la cele mai întâlnite întrebări ale populației, legate de contextul actual.

  • Bucureștenii au ieșit la plimbare, după relaxarea măsurilor anti-Covid

    De pe 15 mai, România a trecut la măsuri de relaxare, dar asta nu înseamnă libertate totală! Grupul de Comunicare Strategică a transmis, sâmbătă (16 mai), un document de întrebări şi răspunsuri cu privire la starea de alertă, oferind detalii despre cum se defineşte zona metropolitană, ce trebuie bifat pe declaraţia pe propria răspundere în diferite situaţii sau ce sancţiuni se aplică pentru nepurtarea măştii în spaţii închise.

Additional uncaught exception thrown while handling exception.

Original

Error: Call to undefined function module_list() in bootstrap_invoke_all() (line 1356 of /var/www/admin.click.ro/includes/bootstrap.inc).

Additional

RedisException: read error on connection to 172.17.0.1:6379 in Redis->auth() (line 18 of /var/www/admin.click.ro/sites/all/modules/contrib/redis/lib/Redis/Client/PhpRedis.php).


ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1