Raed Arafat: ”Există un curent care îndeamnă oamenii să refuze măsurarea temperaturii”

masurare-temperatura.jpg

agent bgs masoara temperatura
Unii români nu privesc cu ochi buni dispoziția de a le fi măsurată temperatura la intrarea în supermarket
foto: Mediafax

Starea de alertă a venit cu o noutate, măsurarea temperaturii la intrarea în supermarket, care nu este privită cu ochi buni de către toată lumea. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a spus că ar trebui ”să ne obișnuim cu astfel de lucruri”, în ciuda faptului că există un curent care îndeamnă oamenii să refuze măsurarea temperaturii.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a spus, la Digi 24, că oamenii trebuie să se obişnuiască cu măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului, între care măsurarea temperaturii. "Noi trebuie să învăţăm să convieţuim cu acest virus, nu sa revenim la situaţia de dinainte. O creştere controlabilă nu ar fi o problemă, o creştere necontrolabilă ar fi o problemă, atunci înseamnă că am eşuat", a declarat Arafat.

"A apărut o abordare interesantă cu luatul temperaturii. Astăzi am fost sunat de o persoană care mi-a spus că nu este corect... Eu cred că trebuie să ne obişnuim cu aceste lucruri. Este normal ca în faza asta... dacă intri cu febră, pui în risc viaţa altora. Această măsură este foarte normală. Există un curent care îndeamnă oamenii să refuze acest lucru. Eu când mă duc la Minister, portarul nu deschide bariera până nu îmi ia temperatura", a subliniat el.

Citește și:

Când ne crește temperatura corpului. Sunt cauze la care nici nu te-ai fi gândit

Dacă în mașină călătoresc persoane care nu locuiesc în aceeași casă, acestea trebuie să poarte mască

Rad Arafat a apreciat faptul că oamenii preferă să folosească mașina personală, evitând astfel să aglomereze transportul în comun. Șeful DSU a atras însă atenţia că, dacă în maşină călătoresc persoane care nu locuiesc în aceeaşi casă, acestea trebuie să poarte mască.

El a mai spus că nu este bine ca oamenii să stea la cozi şi că fiecare trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru partea lui, în sensul de a proteja oamenii. "Există posibilitatea ca aceste instituţii să fie amendate. Eu sper sa nu ajungem acolo şi lumea să înţeleagă rolul regulilor", a adăugat el.

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • De vineri 15 mai, România a intrat în stare de alertă, după două luni de restricții impuse de starea de urgență. Măsurile sunt mai relaxate, viața cotidiană își reia cursul, însă interdicțiile nu lipsesc. Grupul de Comunicare Strategică a emis un comunicat cu 13 răspunsuri lămuritoare la cele mai întâlnite întrebări ale populației, legate de contextul actual.

  • Bucureștenii au ieșit la plimbare, după relaxarea măsurilor anti-Covid

    De pe 15 mai, România a trecut la măsuri de relaxare, dar asta nu înseamnă libertate totală! Grupul de Comunicare Strategică a transmis, sâmbătă (16 mai), un document de întrebări şi răspunsuri cu privire la starea de alertă, oferind detalii despre cum se defineşte zona metropolitană, ce trebuie bifat pe declaraţia pe propria răspundere în diferite situaţii sau ce sancţiuni se aplică pentru nepurtarea măştii în spaţii închise.

Additional uncaught exception thrown while handling exception.

Original

Error: Call to undefined function module_list() in bootstrap_invoke_all() (line 1356 of /var/www/admin.click.ro/includes/bootstrap.inc).

Additional

RedisException: read error on connection to 172.17.0.1:6379 in Redis->auth() (line 18 of /var/www/admin.click.ro/sites/all/modules/contrib/redis/lib/Redis/Client/PhpRedis.php).


ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1