Mascații au intrat peste oamenii Clanului Sportivilor! 100.000 de euro au obținut prin amenințări cu moartea

descinderi-politisti-la-clanul-sportivilor.jpg

Descinderile la ”săgețile” Clanului Sportivilor au avut loc înainte de ivirea zorilor
Descinderile la ”săgețile” Clanului Sportivilor au avut loc înainte de ivirea zorilor
Capturi: Poliția Capitalei

Astăzi, 11 noiembrie, a fost ”Ziua Z”, când în ţară au avut loc sute de percheziţii și descinderi la grupări de criminalitate organizată. Inclusiv, în sectorul 4 al Capitalei, la oamenii pe care membrii Clanului Sportivilor îi folosea să le recupereze banii dați cu camătă. 100.000 de euro au obținut aceștia prin amenințări cu moartea.

”Astăzi, 11.11 am convocat această întâlnire pentru că este Ziua Z, zi importantă pentru combaterea infracţionalităţii în România. În această zi am executat 619 misiuni în care am efectuat percheziţii şi descinderi la nivelul întregii ţări”, a afirmat ministrul de Interne, Marcel Vela.

”Ziua Z”, ziua când au fost făcute 619 percheziții și descinderi

Demnitarul a spus că a fost cea mai mare acţiune executată de MAI din ultimii ani.

“Am ales această zi Ziua Z pentru că va fi uşor de memorat pentru cei care vor analiza activitatea Ministerului Afacerilor Interne. Ziua Z -11.11. România. Atunci când am spus că suntem cu ochii pe ei să ştiţi că nu a fost o figură de stil aşa cum am văzut că mai comentau unii pe reţelele de socializare. Este cea mai mare acţiune  executată de Ministerul Afacerilor Interne din ultimii ani”, a explicat ministrul.

El a menţiont că au fost făcute 489 de percheziţii şi 130 de descinderi.

Mascații au intrat peste oamenii Clanului Sportivilor! 100.000 de euro au obținut prin amenințări cu moartea

La București și Ilfov au fost în atenție cei din Clanul Sportivilor. Mai excat, ”săgeți” ale interlopilor, trimise să soluționeze cazurile, atunci când cineva le datora bani.

Patru percheziții au avut loc la domiciliile mai mulor persoane, într-un dosar privind de săvârșirea infracțiunilor de camătă și șantaj.

masina-saltata-perchezitii-camatari.jpg

Bolidul de lux pus sub sechestru de oamenii legii
Bolidul de lux pus sub sechestru de oamenii legii

”Din datele existente rezultă presupunerea rezonabilă că persoanele, prin amenințări cu acte de violență ar fi obținut, în perioada iulie-noiembrie 2020, în acest mod, peste 100.000 de euro”, au transmis reprezentanții Poliției Capitalei.

În urma perchezițiilor, a fost ridicată suma de 200.000 lei și indisponibilizat un autoturism de lux. Totodată, din casele celor trei suspecți au fost ridicate mai multe arme.

După audieri, trei bărbați, cu vârste 32, 35 și 42 de ani, a fost reținuți pentru 24 de ore. Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigații Criminale din Poliția Sectorului 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj și camătă.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/alex-bodi-saltat-de-mascati-si-dus-la-audieri-intr-un-dosar-de-proxenetism-liderul

https://www.click.ro/news/national/una-dintre-cele-mai-temute-retele-de-camatarie-din-romania-desfiintata-la-galati-cum

 

 

 

 

Loading...