Alex Bodi, săltat de mascați și dus la audieri, într-un dosar de proxenetism. Liderul grupării, nașul fostului soț al Biancăi Drăgușanu

Ultima actualizare:

    Alex Bodi a fost săltat de mascați și dus la audieri într-un dosar de proxenetism Foto: Arhivă
Alex Bodi a fost săltat de mascați și dus la audieri într-un dosar de proxenetism Foto: Arhivă

În ziua Z, când zeci de grupări infracțioanle au fost destructurate de procororii DIICOT, Alex Bodi a fost săltat de acasă și dus la audieri, fiind vizat într-un dosar complex de proxenetism și prostituție. Fostul soț al Biancăi Drăgușanu este bănuit că ar fi fost mâna dreaptă a unui cunoscut interlop, Adrian Tâmplaru, nimeni altul decât nașul său.

619 de percheziții și descinderi în toată țara, 21 de grupări infracționale, 24 dosare penale, prejudicii de 190 milioane de lei și 160.000 de euro și 21 de structuri DIICOT sunt numerele care descriu perfect ”ziua Z, zi importantă pentru infracționalitatea din România”. Așa a denumit ministrul Marcel Vela  ziua de miercuri, 11 noiembrie, zi în care toți interlopii din țară au ”tremurat” în fața mascaților. Percheziţiile au vizat importanţi lideri ai unor grupări care acţionau în străinătate, dar care, în contextul epidemiologic, s-au întors anul acesta în România.

Interlopul Tâmplaru, ajutat de finul său, Alex Bodi 

La Craiova, principalul infractor urmărit a fost Adrian Tâmplaru, fostul locotenent al interlopului Ion Clămparu, dar și Alex Bodi, un pion important în acest caz. Între Tâmplaru, liderul grupării, și Bodi, mâna dreaptă a acestuia, există și o legătură spirituală, primul fiindu-i naș celui de-al doilea, scrie adevarul.ro. Alex Bodi a fost săltat de mascați din vila sa din Otopeni și dus la audieri la DIICOT Craiova, împreună cu alte 17 persoane cercetate în același dosar de trafic de persoane și proxenetism. „Este un dosar extrem de greu. Fetele racolate erau umilite în ultimul hal”, au declarat surse din cadrul anchetei.

Alex Bodi și-a scos la vânzare vila din Otopeni 

Vila afaceristului Alex Bodi
Vila afaceristului Alex Bodi

La începutul verii, fostul soț al Biancăi Drăgușanu și-a scos la vânzare superba vilă din Otopeni, cerând aproape un milion de euro pe site-urile imobiliare. Însă,după câteva luni, aceeași construcție se află în vânzare la prețul de 795.000 euro. După cum este descrisă în anunțuri, casa este construită în stil mediteranean, pe un teren de 1.200 mp, lângă pădure, având un spațiu locativ de 370 mp (5 camere, 3 băi și 1 dresing), dar și piscină exterioară, foișor, spații de parcare și curte amenajată de un peisagist.

Fetele, supuse unor violențe extreme

Procurorii au stabilit că, imediat ce gruparea condusă de celebrul Ion Clămparu a fost destructurată, frâiele ”afacerii” de trafic de persoane și proxenetism au fost preluate de Adrian Tâmplaru. Acesta a condus gruparea din închisoare, în perioada 2008 - 2011, împreună cu alţi trei deţinuţi. Au racolat tinere care practicau prostituția prin intermediul rețelelor de socializare. Apoi, fie le promiteau un viitor comun (metoda loverboy), fie un loc de muncă avantajos, le-au convins să se prostitueze în beneficiul lor. „După ce au ieşit din penitenciar, în scurt timp, la gruparea infracţională au aderat alţi 12 suspecţi, împreună cu care au recrutat şi alte victime, le-au transportat şi adăpostit în state occidentale (Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Elveţia), şi le-au constrâns să practice prostituţia în favoarea lor, în diverse cluburi de profil. Victimele care, după ce erau transportate în străinătate, refuzau să practice prostituţia erau sechestrate şi supuse unor violenţe extreme (chiar şi unor violuri), pentru a fi determinate să nu mai opună rezistenţă", se arată într-un comuncat remis presei.  

Modul de operare al proxeneţilor  

Victimele au fost ţinute în imobile închiriate de către liderul grupării și duse zilnic la locurile unde erau obligate să practice prostituţia. Erau permanent controlate, iar sumele de bani câștigate de ele ajungeau în totalitate în buzunarele membrilor grupării. Tinerele au fost exploatate în cluburi de noapte sau locaţii închiriate pe teritoriul Germaniei, pe raza oraşelor Berlin, Bonn, Stuttgart şi Frankfurt (Germania), dar şi pe teritoriul altor state europene (Italia, Spania, Marea Britanie, Cehia, Elveţia, Austria). ”Unele dintre victime au fost vândute altor traficanţi în scopul exploatării, persoanele care le-au preluat primind şi informaţii în legătură cu victima, comportamentul acesteia pe perioada cât a fost exploatată, informaţii despre familie, toate acestea în scopul de a fi şantajată pentru a fi exploatată şi controlată cu mai multă uşurinţă”, spun anchetatorii.

O mare parte din sumele de bani obţinute astfel de către membrii grupării ajungeau la liderul acesteia care, ulterior, le-a investit în diverse imobile din ţară şi din străinătate. 

Citește și: 

Percheziții în dosarul uciderii interlopului Emi Pian. Sunt căutate înscrisurile de împrumut pentru care a început scandalul

Alex Bodi a cheltuit sume astronomice pentru a o recuceri pe Bianca Drăguşanu

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net