Marcel Ciolacu, adevărul despre prăbușirea Vioricăi Dăncilă. «A făcut o greșeală imensă»

Ultima actualizare:

    Marcel Ciolacu a vorbit despre Viorica Dăncilă la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”foto: Kanal D
Marcel Ciolacu a vorbit despre Viorica Dăncilă la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”foto: Kanal D

Marcel Ciolacu a spus adevărul despre prăbușirea Vioricăi Dăncilă după pierderea alegerilor prezidențiale, în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D. ”A făcut o greșeală imensă”, a dezvăluit actualul președinte PSD.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, invitat în emisiunea moderată de Denise Rifai la Kanal D, a vorbit despre Viorica Dăncilă și despre căderea fostului premier după ce a pierdut lupta pentru fotoliul de la Cotroceni.

În 2019, când guvernul condus de Viorica Dăncilă a fost demis printr-o moțiune de cenzură, s-a spus că opoziția a fost ajutată de câțiva parlamentari din PSD. ”Știam că Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Marian Oprișan și Claudiu Manda își doresc foarte mult să preia partidul, dar nu m-am gândit că se vor coborî atât de jos ca să dărâme guvernul”, a declarat la vremea respectivă Viorica Dăncilă.

Invitat marți seară la ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, Marcel Ciolacu a spus dacă nu a trădat-o pe Viorica Dăncilă pentru a prelua el puterea în PSD.

”Nu mi-am dorit niciodată să fiu președintele partidului. Am multe defecte, nu sunt un trădător. Doamna Dăncilă a făcut o mare greșeală la acel moment: s-a sfătuit cu oameni din afara partidului. Pentru orice lider al unui partid, acest lucru aduce și costuri.

Au fost niște negocieri eșuate cu ALDE și s-a ajuns la această joncțiune pe un context total nefavorabil PSD. În primul rând, urmau alegerile prezidențiale. Ce nu a înțeles doamna Dăncilă este că noi am încercat să ținem parlamentarii să nu participe la vot, pentru că cei care doresc să dărâme guvernul trebuie să facă un anumit număr de voturi. E foarte greu și cred că e o greșeală să fii prim-ministru dacă nu ai fost și parlamentar.

Și aici nu-i aduc o vină doamnei Dăncilă, dar dânsa nu a fost parlamentar ca să înțeleagă mecanismele parlamentare. Era ruptura de mulți pesediști plecați la Pro România împreună cu Victor Ponta. Au contat foarte mult și aceste negocieri cu Victor Ponta care au eșuat. Nu era problema mea să duc aceste negocieri. Nu a fost vorba despre o trădare”, a spus Marcel Ciolacu în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Marcel Ciolacu: ”În politică, lucrurile sunt foarte simple: când pierzi, pleci”

Marcel Ciolacu a explicat de ce Viorica Dăncilă a pierdut conducerea PSD. ”Ați păcălit-o pe Viorica Dăncilă să se retragă de la conducerea PSD?”, l-a întrebat Denise Rifai pe Marcel Ciolacu.

”Nu. Nu i-am cerut demisia doamnei Dăncilă. În politică, lucrurile sunt foarte simple: când pierzi, pleci! Dacă respecți acest lucru, nu o să ai niciodată nicio problemă, vei fi și de colegii tăi respectat. Nu există altă regulă în politică(...) Nu a existat nici demisia doamnei Dăncilă, au fost 8 ore lungi în acel moment, toți membrii Biroului permanent și-au dat demisia, lucru care a dus la dizolvarea conducerii partidului. Nu am făcut promisiuni, iar ultima oară când am plâns a fost când a murit tatăl meu. De atunci nu mai îmi aduc aminte să fi plâns vreodată”, a spus Marcel Ciolacu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net