Viorica Dăncilă împlinește 55 de ani. 654 de zile a fost premier, acum este șomeră

viorica_dancila-accesorii-coc-gene.jpg

viorica_dancila-accesorii-coc-gene
Viorica Dăncilă a fost primul prim-ministru femeie în România și a vrut să devină și primul președinte femeie
FOTO: Click!

Fostul premier Viorica Dăncilă împlinește astăzi, 16 decembrie, 55 de ani. A fost primul prim-ministru femeie în România și a vrut să devină și primul președinte femeie. 3,350 de milioane de români au votat-o, dar nu au fost suficiente voturi pentru Cotroceni. A fost înlăturată și de la șefia PSD. Azi, este șomeră.

Fostul premier Viorica Dăncilă împlinește astăzi, 16 decembrie, 55 de ani. A fost o necunoscută pentru românii de rând, până în 19 ianuarie 2018 când Liviu Dragnea a propus-o în funcția de premier. Viorica Vasilica Dăncilă este membru PSD din 1996, dar nu a fost în prim-plan. Până pe 29 ianuarie 2018, a fost europarlamentar. Pe timpul mandatului de la Bruxelles, aceasta a fost vicepreședintă a Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, membră în Comisia pentru Drepturile Femeii și Egalitatea de Gen și membru supleant în Comisia pentru Dezvoltare Regională.

Viorica Dăncilă, biografia. Împlinește 55 de ani

 • S-a născut la 16 decembrie 1963 în Roșiori de Vede, făcând parte din organizaţia judeţeană  PSD Teleorman.
 • Este căsătorită cu Cristinel Dăncilă.
 • Împreună, cei doi au un fiu, Victor Florin, pe care l-au înfiat când acesta avea cateva săptămâni.
 • Viorica Dăncilă a urmat Liceul Energetic din Ploiești (1978-1982).
 • În 1988 a absolvit Institutul de Petrol și Gaze, Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploieşti.
 • În perioada 2004 – 2006 a urmat Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Administraţie Publică.
 • Ea a devenit membru al PSD în 1996, ajungând în 2015 președinte al organizației de femei a PSD.
 • Din ianuarie 2009, pană la numirea în funcție de prim-ministru în ianuarie 2018, Viorica Dăncilă a fost europarlamentar din partea PSD.

Viorica Dăncilă, premier pentru 654 de zile

Viorica Dăncilă a avut un mandat de un an şi opt luni (654 de zile), la Palatul Victoria.

viorica_dancila_bicicleta.jpg

viorica_dancila_bicicleta
În campania electorală pentru alegerile prezidențiale 2019, Viorica Băncilă a mers cu bicicleta, a jucat ping pong și a sărutat icoane
FOTO: Facebook

viorica_dancila_ping_pong.jpg

viorica_dancila_ping_pong
În campania electorală pentru alegerile prezidențiale 2019, Viorica Băncilă a mers cu bicicleta, a jucat ping pong și a sărutat icoane
FOTO: Facebook

viorica_dancila-biserica-icoane.jpg

viorica_dancila-biserica-icoane
În campania electorală pentru alegerile prezidențiale 2019, Viorica Dăncilă a sărutat icoane
FOTO: Facebook

A rezistat cel mai mult la Palatul Victoria, în guvernarea PSD în care Liviu Dragnea a schimbat doi premieri, după doar şase luni de mandat, Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose.

Pe toată această perioadă a avut numeroase conflicte cu preşedintele Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă a anunţat că România va muta Ambasada României în Israel de la Tel Aviv, la Ierusalim, declanşând un întreg scandal diplomatic. Acela a fost momentul în care preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă, iar relaţiile instituţionale s-au răcit din ce în ce mai mult.

Pe 27 mai 2019, Viorica Dăncilă a devenit preşedintele interimar al PSD, după ce Liviu Dragnea a ajuns la pușcărie, condamnat 3 ani și jumătate în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

viorica_dancila_la_plaja.jpg

viorica_dancila_la_plaja
În campania electorală pentru alegerile prezidențiale 2019, Viorica Băncilă s-a plimbat desulță pe nisipul de la malul mării
FOTO: Facebook

viorica-dancila-kimono.jpg

viorica-dancila-kimono
Viorica Dăncilă a afișat numeroase ținute elegante în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale 2019
FOTO: Facebook

Viorica Dăncilă a fost candidatul PSD la alegerile prezidențiale 2019. A ajuns în turul doi, dar a pierdut în fața lui Klaus Iohannis. A pierdut apoi șefia PSD, iar acum este șomeră. Are o promisiune că va conduce Organizaţiei de Femei a PSD, dar trebuie să aștepte congresul.

Viorica Dăncilă este șomeră

Fostul premier și președinte PSD, Viorica Dăncilă, a fost surprinsă în ziua de 1 Decembrie în timp ce își făcea cumpărăturile la un supermarket din Ploiești Shopping City. Imaginea a fost făcută publică de un ploieștean, care a postat fotografia pe Facebook. Cel mai probabil, conform publicației locale, fostul premier a venit să-și viziteze tatăl, de Sărbători, care locuiește într-un cartier din Ploiești.

Fotografia postată pe rețeaua de socializare a strâns zeci de reacții, iar printre comentarii s-au regăsit și aprecieri de genul „Până la urmă e și ea un om ca toți oamenii”, sau „Oare Iohannis își face cumpărăturile singur?”. Viorica Dăncilă a acceptat, de asemenea, să se pozeze cu diverse persoane aflate întâmplător în magazin și care au vrut să se fotografieze cu ea.

Pe 5 decembrie, fostul premier a apărut la ședința Comitetului Executiv Național al PSD fără celebrul coc: a avut părul strâns într-o ”coadă de cal”, prinsă cu o clemă banală, din plastic. În ultimele zile, Viorica Dăncilă nu a mai fost văzută în public.

Citește și:

Viorica Dăncilă a renunțat la celebrul coc. Și-a prins părul într-o «coadă de cal»

Viorica Dăncilă, extensii de gene, tocuri-cui și ceas de firmă. Care sunt bijuteriile de care nu se desparte

Loading...
 
 

Citește și

 • Victor Dăncilă (29 de ani), fiul premierului, este un copil adoptat de la vârstă fragedă

  ”Am certitudinea că am făcut cel mai bun lucru din viaţa mea şi aş face-o din nou”, a spus premierul Viorica Dăncilă, marți, 22 ianuarie, la Antena 3. Cel mai bun lucru din viața premierului a fost atunci când a înfiat uhn bebeluș abandonat în spital de mama lui.

 • Viorica Dăncilă (55 de ani) candidează la alegerile prezidențiale 2019

  Viorica Dăncilă (55 de ani) candidează la alegerile prezidențiale 2019. Colindă țara ca să convingă alegătorii să vină la vot. A început să ”lase garda jos” și să povestească despre familia sa. A spus ce căsnicie are cu Cristinel și cum l-a înfiat pe Victor. Uite cum arăta Viorica Dăncilă la 27 de ani!