Luptătorii SIAS care au dat peste criminalul polițistului. ”Ne-am dus la Cristi să-i spunem că l-am prins”

Ultima actualizare:

    Luptătorii SIAS au mers cu flori la căpătâiul colegului lor, după ce l-au prins pe criminalFoto: Poliția Română
Luptătorii SIAS au mers cu flori la căpătâiul colegului lor, după ce l-au prins pe criminalFoto: Poliția Română

”Eroii nu mor niciodată”. Asta spun colegii polițistului ucis de un infractor care fugea de pușcărie. Imediat după ce au dat de urma asasinului, luptătorii SIAS s-au dus la Cristi ca să-i spună că l-au prins și i-au pus la capătâi 100 de flori albe.

Poveste emoționantă! Misiunea de a-l captura pe Ionel Marcel Lepa nu a fost doar o datorie de serviciu, ci una de suflet. Cu lacrimi în ochi, mascații, lunetiștii și jandarmii l-au căutat neîncetat.

După două zile l-au și găsit. Zăcea în casa bunicii unui prieten de-al său, aflată în localitatea Remetea Mare. Sângera, așa că au chemat repede Ambulanța. Era păcat să moară și să nu dea explicații în fața legii.

”Băieți, vă mulțumesc frumos! Vom pleca spre casă, dar nu înainte de a merge pe la Cristi. Trebuie să-i spunem că l-am prins”, le-a zis comandantul celor 15 luptători SIAS, strânși în jurul lui.

Unul dintre lunetiști a plecat la piață ca să cumpere flori, iar restul s-au dus la capelă ca să-și ia rămas bun de omul care timp de 20 de ani a servit patria.

Florarii din Timișoara au făcut cadou 100 de fire

”Lunetistul grupei pleacă spre Timișoara. Se oprește în Piața Badea Cârțan și merge la prima florărie care îi iese în cale. <<Să trăiți. L-ați prins?>>, îl întreabă un tânăr de aproximativ 30 de ani.<< L-am prins!>>, Îi rspunde lunetistul. O tăcere apăsătoare se lasă între cei doi. După câteva secunde dialogul este reluat. <<Aș vrea 50 de flori. Să fie albe, vă rog frumos!>> <<Nici nu vă dădeam altă culoare. Albul reprezintă puritate și reverență. Să știți că tare om bun a fost Cristi. Vin imediat!>>În timp ce acesta pregătea florile, rând pe rând cei din piață veneau către polițist. << Felicitări că l-ați prins pe criminal și condoleanțe pentru coleg! Să știți că și pe noi ne doare.>> Cu greu își putea opri polițistul lacrimile.<< Gata! Aveți aici 100 de flori: 50 de la mine, 50 de la colega de vizavi.<< Cât mă costă?>> <<Să fiți sănătoși! Măcar atât să facem și noi!>> Pe drumul de întoarcere către București, luptătorii de la trupele SIAS ne-au sunat și ne-au rugat să transmitem următorul mesaj:<<Mulțumim pentru flori, Timișoara! Cu respect>>”, au povestit reprezentanții Poliției Române.  

Poliţistul Cristian Amariei a lăsat o soție și doi copii

Poliţistul Cristian Amariei a fost înmormântat astăzi cu onoruri militare. Zeci de colegi ai agentului, din Recaș, au venit să-l conducă pe ultimul drum.


    Polițistul Cristian Amariei, alături de familia sa
Polițistul Cristian Amariei, alături de familia sa

Omul avea 43 de ani, are o soție și doi băieți mici, care trebuie acum să învețe să trăiască fără părintele lor. Bărbatul a fost împușcat mortal duminică, în timp ce încerca să-l captureze pe Ionel Marcel Lepa, urmărit naţional şi internaţional.

Bărbatul era căutat după ce fusese condamnat anul trecut la opt ani de pușcărie pentru tâlhărie. Arma cu care a fost ucis poliţistul a fost găsită asupra lui Lepa. El avea la brâu atât pistolul, cât şi o borsetă cu gloanţe, conform imaginilor din momentul capturării.

Ministrul Carmen Dan refuză să demisioneze

Din păcate, omul legii nu era la fel de bine dotat în timpul misunii. Fusese trimis cu pieptul gol, fără vestă antiglonț, și cu un pistol vechi, de 45 de ani. Iar la fel este dotată 80% din Poliția Română.

Cu toate acestea, ministrul de Interne, Carmen Dan, refuză să-și dea demisia și a spus ironic că plecarea ei nu-l învie pe bărbat.

Cristian Amariei este al patrulea polițist care a murit în misiune pe mandatul acestui demnitar.  

Ministrul de Interne, Carmen Dan, nu vrea să demisioneze
Ministrul de Interne, Carmen Dan, nu vrea să demisioneze

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/femeia-care-sarit-sa-l-ajute-pe-politistul-ucis-se-tragea-ca-n-vestul-salbatic-iar

https://www.click.ro/news/national/e-alerta-maxima-ucisagul-politistului-este-cautat-cu-drone-si-mascati-0

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net