E alertă maximă! Ucișagul polițistului este căutat cu drone și mascați

Ultima actualizare:

    Echipe întregi de mascați, agenți și jandarmi îl caută pe criminalul colegului lorFotografii: opiniatimisoarei.ro/Poliția Română
Echipe întregi de mascați, agenți și jandarmi îl caută pe criminalul colegului lorFotografii: opiniatimisoarei.ro/Poliția Română

Ucigașul polițistului din Timiș este căutat și astăzi de către oamenii legii. Trupe speciale, echipaje însoțite de câini care pot lua urma, elicoptere și drone cu termoviziune, alături de zeci de jandarmi și polițiști scotocesc după Ionel Marcel Lepa, principalul suspect.

Căutările pentru descoperirea fugarului, întrerupte la miezul nopții, au fost reluate în această dimineață. Mascaţii de la SIAS, sosiţi de la Bucureşti, luptătorii de la trupele special de intervenţie din Timiş, Arad şi Caraş- Severin, zeci de jandarmi înarmaţi cu pistoale mitralieră şi poliţişti îl caută pe criminal.

Totodată, în misiunea de căutare sunt folosite elicoptere, drone  cu termoviziune, dar și ajutoare canine.

Au găsit urme de sânge ale criminalului într-un cimitir

Indicii concrete au fost descoperite în cimitirul din Izvin, localitatea în care a avut loc tragedia.

În cimitir au fost găsite pete de sânge care provin, cel mai probabil de la cel care l-a ucis pe polițist, rănit la rândul lui de un foc de armă tras de colegul polițstului ucis.

Cristian Amariei, polițistul ucis, avea 43 de ani și era tatăl a doi copii
Cristian Amariei, polițistul ucis, avea 43 de ani și era tatăl a doi copii

”Facem precizarea că persoana în cauză, Lepa Ionel Marcel a fugit într-o zonă împădurită a localității, cu vegetație deasă, fiind în continuare căutat cu forțe consistente. Imediat după producerea evenimentului, de la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române s-au dispus măsuri corespunzătoare pentru sprijinirea polițiștilor aflați în acțiune la nivel teritorial în vederea depistării și reținerii persoanei în cauză. Au fost trimiși specialiști din cadrul Direcței de Investigații Criminale, Institutului Național de Criminalistică și Serviciului de Intervenții și Acțiuni speciale din cadrul IGPR pentru a oferi sprijinul necesar. De asemenea s-a dispus angrenarea unităților de poliție teritoriale limitrofe, cu efective suplimentare, câini de urmă și alte mijloace, precum și altor structuri ale poliției române de specialitate, cum ar fi cele de operațiuni speciale sau cele de combatere a criminalității organizate. Totodată s-a solicitat sprijin de la celelalte și de la celelalte efective ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratul General de Aviație, carte ne-a pus la dispoziție un elicopter pentru a survola zona, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Inspectoratul General al Jandarmeriei Române”, a declarat Florian Dragnea, adjunctul Inspectorului General al Poliției Române.

Cristian Amariei a fost ucis cu trei gloanțe

Tragedia a avut loc ieri, în jurul orei 15.00, la 20 km de Timișoara, în Izvin. Ionel Marcel Lepa era dat în urmărire internațională, pentru tîlhărie, iar un echipaj de Poliție din cadrul postului de Recaș l-au zărit într-o mașină.

Doi polițiști au pornit în urmărirea lui, nu înainte de a chema ajutoare, şi au ajuns în curtea casei unde se ascunsese infractorul.

Ucigașul este căutat prin pădurile din zonă cu elicoptere
Ucigașul este căutat prin pădurile din zonă cu elicoptere

Au înconjurat locuinţa, dar bărbatul certat cu legea a sărit pe o fereastră în faţa unuia dintre cei doi agenţi și a tras în el trei gloanțe, nimerindu-l în zona pieptului şi gâtului.

La rândul lui, ucigașul a fost rănit în umăr de colegul agentului omorât, care plecase în urmărirea lui. Cristian Amariei avea 43 de ani, îmbrăca uniforma de 20 de ani, era căsătorit și avea doi copii.

Dumitru Coarnă îi cere demisia ministrului Carmen Dan

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor, îi cere ministrului de Interne, Carmen Dan, demisia. Acesta o acuză de lipsa de dotare a polițiștilor, trimiși, de multe ori, în misiuni, cu mâinile goale.

”80% din efective sunt dotate, în acest moment, cu pistoale Carpaţi, model 74, şi aici fac trimitere la forţele de ordine publică, Poliţie Rutieră, şi aşa mai departe, cu excepţia celor de la Judiciar, care au pistoale moderne, ceilalţi sunt dotaţi cu acele pistoale. Sunt situaţii în care nici nu au pistol, nu există armament în dotare nici acel Carpaţi. Deci, cam aici suntem. Ar trebui să avem acele elemente de protecţie pentru că legea obligă. Vesta de protecţie şi alte elemente de logistică le-am tot discutat noi, în nenumărate cazuri, la speţa de la Suceava, 47 de lovituri de cuţit, la speţa de la Baia Mare, lovituri de cuţit în sediul Poliţiei. Credeţi că se poate mai mult de atât?”, s-a întrebat retoric sindicalistul.

Atacatorul avea asupra lui un pistol Glock, de ultimă generație. Cristian Amariei este al patrulea polițist care-și pierde viața în misiune de când e Carmen Dan conduce Ministerul de Interne.

Criminalul polițistului a fost condamnat anul trecut pentru tâlhărie
Criminalul polițistului a fost condamnat anul trecut pentru tâlhărie

Ciește și:

https://www.click.ro/news/national/sef-de-post-injunghiat-mortal-biroul-sau-politistul-fost-lovit-de-doua-ori-cu-cutitul

https://www.click.ro/news/national/politist-stare-grava-dupa-ce-fost-lovit-cap-cu-o-caramida

https://www.click.ro/news/national/mascat-coma-dupa-ce-i-fost-despicat-capul-cu-sabia

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net