Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim. Reprezentanții eparhiilor din țară au preluat-o în aeroport

lumina-sfanta1.jpg

lumina sfanta
Lumina Sfântă a fost preluată pe aeroportul din Ierusalim
foto: T.A.
Citeste tot despre: 

Lumina Sfânta de la Ierusalim a fost preluată de către delegația Patriarhiei Române pe aeroportul din Ierusalim, în jurul orei 16.45, ora României. Candela cu lumina va ajunge pe tărâm românesc la 18.15.

UPDATE 19.45 Potrivit Basilica.ro, aeronava care a adus Lumina Sfântă în România a aterizat pe Aeroportul Otopeni. Delegaţia condusă de PS Timotei Prahoveanul a rămas pentru câteva minute pe Aeroportul Otopeni pentru a distribui Lumina reprezentanţilor eparhiilor din ţară. Aceştia au purtat mască şi mănuşi de protecţie şi au respectat distanţa socială de 2 metri. 

Un avion a plecat la Sibiu, iar de acolo la Cluj, Timişoara şi la Baia Mare. Aeronava care a sosit din Ierusalim a dus Lumina în Iaşi. Reprezentanţii eparhiilor din zonele mai apropiate de Capitală au venit pe aeroport cu autoturismele pentru a lua Sfânta Lumină.

Delegaţia a plecat spre Catedrala Patriarhală unde a fost întâmpinată de Patriarhul Daniel, cel care a înfiinţat în 2009 această tradiţie a aducerii şi împărţirii Luminii Sfinte de la Ierusalim în toate parohiile din ţară.

Știrea inițială

Sfânta Lumină va fi adusă pentru al doisprezecelea an consecutiv de la Ierusalim şi va fi distribuită, ca de obicei, delegaţilor eparhiilor la Aeroportul Internaţional Otopeni.

Ea va fi adusă într-un vas special din argint, de fapt o candelă de 35 de cm înălțime, construită în 2008 în atelierele speciale ale Patriarhiei.

Ce se întâmplă cu Sfânta Lumină odată ajunsă pe Aeroportul Otopeni

"Pentru a nu fi întreruptă tradiţia începută în anul 2009 privind aducerea Sfintei Lumini de la Ierusalim, mai ales în această perioadă în care speranţa şi lumina trebuie aduse în sufletele oamenilor greu încercaţi de izolare sau de boală, Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă, 18 aprilie 2020, spre seară şi va fi distribuită delegaţiilor eparhiilor la Aeroportul Internaţional Otopeni, care vor purta mască şi mănuşi de protecţie şi vor respect distanţa socială de 2 metri. Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii. Voluntarii din parohii, purtând mască, mănuşi şi ecuson, vor primi Sfânta Lumină şi o vor distribui doar la casele credincioşilor care o solicită şi care o aşteaptă numai în faţa locuinţei, având în mână o candelă sau o lumânare", se spune în comunicatul Patriarhiei care reglementează procedura.

„La ora 00.00 din noapte, în timp ce clopotele răsună la toate bisericile unde se săvârșește slujba Învierii, credincioșii mireni, având candelele aprinse, pot ieşi la ferestre şi balcoane sau în curțile caselor lor, adresându-se unul către altul, de la distanța de 2 m, cu salutul pascal Hristos a înviat! și răspunsul Adevărat a înviat!, fără a deranja pe alţi vecini care nu doresc să participe la această sărbătoare”, a anunțat Patriarhia Română.

Citește și:

Adevărul despre Lumina Sfântă de la Ierusalim. Cum apare focul sfânt

Lumina Sfântă s-a arătat pe cer ca un cerc strălucitor

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1