Ludovic Orban: ”România are nevoie de un guvern care să asigure stabilitate”

Ultima actualizare:

    Liderul PNL Ludovic Orban continuă discuțiile cu partidele parlamentare. Azi, 17 octombrie, a discutat cu Victor PontaFOTO: adevarul.ro
Liderul PNL Ludovic Orban continuă discuțiile cu partidele parlamentare. Azi, 17 octombrie, a discutat cu Victor PontaFOTO: adevarul.ro

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, joi, 17 octombrie, că România are nevoie de un Guvern care să asigure stabilitate şi să elaboreze bugetul pentru 2020. Orban a afirmat că este deschis ideii de a se organiza alegeri anticipate, dar trebuie acord politic în acest sens, astfel încât să existe garanţia că ţara nu va fi aruncată în criză.

Încă nu sunt noutăți pe scena politică, după ce a picat Guvernul condus de Viorica Dăncilă. Politicienii discută, negociază, critică, dar încă nu știm dacă noul Guvern are șanse să fie votat în Parlament.

Premierul desemnat Ludovic Orban a continuat  negocierile cu formațiunile politice parlamentare. A venit rândul partidului lui Victor Ponta, Pro România, iar în urma discuțiilor, Ludovic Orban a declarat că este optimist privind susținerea Pro România pentru Guvernul pe care-l va conduce.

Declarații Ludovic Orban

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, joi, 17 octombrie, că România are nevoie de un guvern care să asigure stabilitate şi să elaboreze bugetul pentru 2020. ”România are nevoie de un Guvern care să asigure stabilitate, să elaboreze legea bugetului de stat pe 2020 şi să rezolve marile probleme cu care se confruntă România”, a declarat, joi, 17 octombrie, Ludovic Orban, după discuţia cu Pro România.

Acesta a adăugat: ”Eu am încredere că până la final ne vom înţelege şi vom putea obţine susţinerea parlamentarilor Pro România”, scrie news.ro.

Orban a afirmat, răspunzând unei întrebări, că ”un proiect de buget clar nu a fost în stare să-l facă Ministerul de Finanţe”. ”Evident, avem liniile mari ale bugetului, pe baza cărora se contruieşte bugetul şi categoriile de cheltuieli. Nu am ajuns în baza de detaliu la proiectul de buget”, a mai spus Orban.

Ludovic Orban despre alegeri anticipate

Întrebat despre alegerile anticipate, Orban a spus: ”Suntem deschişi pentru o discuţie legată de posibilitatea organizării alegerilor anticipate, dar trebuie un acord politic. Nu putem arunca ţara în criză, fără să fim siguri că se întrunesc condiţiile pentru organizarea alegerilor ancitipate”, scrie news.ro.

Premierul desemnat susţine că preferă întoarcerea la popor, întrucât opţiunile politice ale acestuia nu mai corespund cu structura actuală a Parlamentului.

Ludovic Orban a anunţat că, la finalul celei de-a doua runde ne negocieri pe care o va avea cu partidele parlamentare, va depune lista de miniştri şi Programul de Guvernare, urmând să respecte termenul de zece zile pentru prezentarea în faţa Parlamentului pentru votul de învestitură.

Citește și:

Totul despre premierul desemnat Ludovic Orban. Cum arată și cu ce se ocupă soția liberalului

FOTO EXCLUSIV Victor Ponta împlinește vârsta de 47 de ani. Detalii inedite din tinerețea fostului premier

image
image
image
image
image
image
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg
Captură de ecran din 2024 03 27 la 23 11 52 png
flori jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net