Ludovic Orban: «Mi-ar fi ruşine să ajung preşedinte al PNL aşa cum a ajuns Florin Cîţu»

florin-citu-ludovic-orban.jpg

florin citu si ludovic orban cu masca de protectie
Ludovic Orban a pierdut alegerile la șefia PNL în fața lui Florin Cîțu
foto: Inquam Photos

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Ludovic Orban a avertizat luni că, dacă cineva îşi închipuie că poate să-i închidă gura după ceea ce s-a întâmpplat sâmbătă şi duminică la congresul PNL, înseamnă că nu îl cunoaşte. Orban a mai declarat că i-ar fi ruşine să ajungă preşedinte al PNL aşa cum a ajuns Florin Cîţu.

Ludovic Orban a afirmat că au fost cele mai grave încălcări le normelor democratice la un partid politic în ultimii 31 de ani. ”Orice om a înţeles partizanatul preşedintelui Klaus Iohannis pentru Florin Cîţu”, a comentat Ludovic Orban.

Fostul lider PNL Ludovic Orban a mai spus că i-ar fi ruşine să ajungă preşedinte al PNL aşa cum a ajuns Florin Cîţu. ”El nu înţelege că nu va mai fi prim-ministru. Sau dacă rămâne, va fi din mila PSD”, a afirmat Orban, reiterând că el nu va vota o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

“Florin Cîţu nu înţelege un lucru. Chiar dacă a ajuns cum a ajuns...dacă aş fi în locul lui mie mi-ar fi ruşine să ajung preşedintele PNL aşa cum a ajuns el. Florin Cîţu nu înţelege un lucru, că nu va mai fi prim-ministru sau dacă va rămâne prim-ministru va rămâne din mila PSD, iar să rămâi prim-ministru din mila PSD, înseamnă să îţi baţi joc de toţi simpatizanţii PNL care din ce în ce mai puţini cred în Florin Cîţu şi se întreabă oare ce s-a întâmplat cu PNL de a putut să mizeze pe un om care practic a devenit pentru un număr uriaş de cetăţeni o persoana non grata”, a declarat luni, Ludovic Orban.

Citește și:

Orban: ”Nu m-am aşteptat ca Florin Cîţu să candideze la preşedinţia PNL. Mulţi nu-l consideră capabil să conducă partidul”

Ludovic Orban le-a cerut scuze românilor pe care i-a convins să voteze cu Iohannis

Fostul lider PNL a precizat că rămâne acelaşi om, că nu poate fi înfrânt şi că va continua lupta pentru lucrurile în care crede.

Ludovic Orban a comentat şi implicarea preşedintelui Klaus Iohannis în alegerile din PNL.

”Aţi văzut cine a spus limpede că îl sprijină pe Cîţu: preşedintele României. Practic toate speculaţiile care au fost pe toată perioada campaniei că preşedintele îl susţine pe Florin Cîţu, faptul că ei şi-au construit întreaga campanie pe mesajul ăsta, că e ordin de zi pe unitate de la preşedinţie să iasă Cîţu preşedinte, eu nu l-am crezut, pentru că nu am asistat la nicio discuţie între preşedinte şi lideri din partid la care să le fi cerut Iohannis să-l sprijine pe Florin Cîţu. În schimb, toate lucrurile astea s-au clarificat prin prezenţa preşedintelui la congres şi prin mesajul pe care l-a adresat congresului. Ăla a fost un mesaj fără echivoc. Orice om a înţeles partizanatul preşedintelui pentru Florin Cîţu”, a afirmat Ludovic Orban.

El a precizat că le-a cerut scuze multor români care l-au abordat direct şi i-au bătut obrazul că i-a convins să voteze cu Klaus Iohannis.

Citește și:

CONGRES PNL. Florin Cîţu este noul preşedinte al PNL. Câte voturi l-au despărțit de Ludovic Orban

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5