Ludovic Orban e hotărât: «Cine e leneș va trebui să plece»

Ultima actualizare:

    Ludovic Orban vrea să curețe instituțiile statului de ”pile”foto: Mediafax
Ludovic Orban vrea să curețe instituțiile statului de ”pile”foto: Mediafax

Ludovic Orban și-a început mandatul la Palatul Victoria cu un discurs foarte hotărât. După ce s-a plâns că marți, la ora nouă seara nu mai muncea nimeni la Guvern, premierul s-a lăudat că va scăpa de toate ”pilele” impuse de foștii guvernanți.

Premierul Ludovic Orban a cerut miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, structuri suple în ministere, a afirmat că vrea să termine cu ”pilăraia”şi a solicitat să fie daţi afară cei care nu şi-au exercitat funcţiile cum ar fi trebuit.

”Aveţi încredere că acest guvern este partenerul dumneavoastră în toate marile proiecte dezvoltare a României şi în toate demersurile de întărire a rolului României atât la nivelul Uniunii Europene, cât şi pe plan internaţional şi de asemenea o garanţie a respectării cu sfinţenie a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale fiecărui cetăţean român”, a susținut Orban. 

Prioritățile Guvernului Orban

  • Organizarea alegerilor. ”Am luat decizia de a convoca în seara asta toate entităţile, toate instituţiile responsabile pentru organizarea alegerilor, pentru a vedea clar situaţia la zi şi pentru a putea lua măsurile care se impun pentru a asigura alegeri libere, corecte, care să se desfăşoare în cele mai bune condiţii şi care să permită exercitarea dreptului de vot pentru fiecare român”, a spus Orban în cadrul ședinței de guvern.
  • Pregătirea pentru iarnă. ”Domnul ministru al Economiei şi ceilalţi miniştri responsabili, în cursul zilei de mâine va trebui să convocăm Comandamentul de Iarnă pentru a vedea clar care este situaţia atât în domeniul energiei, cât şi în domeniul pregătirii infrastructurii de transport pentru iarnă.”
  • Rectificarea bugetară. ”Domnul ministru al Finanţelor, aveţi o sarcină extrem de dificilă şi anume să pregătiţi rectificarea bugetară. Deja am primit semnale din partea foarte multor autorităţi locale că le lipsesc resursele financiare pentru a putea încheia anul în cele mai bune condiţii şi pentru a efectua toate plăţile. De asemenea, sunt foarte multe restanţe în ceea ce priveşte execuţia bugetară atât pe PNDL, unde se pare că este vorba de plăţi neonorate pentru situaţii de lucrări avizate de 5 miliarde. De asemenea, trebuie să vedeţi foarte clar situaţia cu rambursările de TVA pentru că este inacceptabil ca firmele private care au dreptul să beneficieze conform legii de rambursarea TVA-ului în termenul stabilit să fie pusă pe spinarea mediului privat prin nerambursarea TVA-ului în termenul stabilit nota de plată pentru cheltuielile nesăbuite pe care le-a generat fostul guvern”, a adăugat premierul.
  • Reorganizarea ministerelor. ”Daţi drumul la audit şi fiţi pregătiţi pentru noi hotărâri de guvern de organizare şi funcţionare a fiecărui minister în parte. Gândiţi structuri suple, eficiente, păstraţi doar oamenii competenţi, doar oamenii dedicaţi servirii interesului public, oamenii care vor să participe alături de noi la aplicarea programului de guvernare. Cine e leneş, cine s-a obişnuit să îşi ia leafa fără să facă nimic, va trebui să plece mai devreme sau mai târziu”, a cerut premierul.
  • Curățarea instituțiilor publice de ”pile”. ”Este foarte important să demarăm procedura de curăţare a instituţiilor publice de aceia care au ocupat funcţii de demnitate publică şi care nu şi-au exercitat funcţiile aşa cum ar fi trebuit. Pot să vă spun că deja am început să semnez decizii şi aştept să fac febră musculară de la semnat decizii de demitere ale secretarilor de stat, consilierilor de stat, secretarilor general şi a celorlalte categorii de funcţii care depind de ministru şi de premier pentru că trebuie să readucem competenţa, profesionalismul, integritatea în fruntea instituţiilor publice, să terminăm odată cu pilăraia, cu nepotismul. Am semnat ieri nişte decizii, băiatul lui…, băiatul lui…, băiatul lui… şi aşa mai departe. Se vor vedea public în momentul în care vor fi publicate în Monitorul Oficial”, a conchis şeful Guvernului.

Citește și:

Guvernul Orban a primit votul de învestitură în Parlament. «Vă mulțumesc și aveți încredere în noi»

Ludovic Orban: ”România are nevoie de un guvern care să asigure stabilitate”

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net