Ludovic Orban, anunț de ultima oră despre creșterea pensiilor și dublarea alocațiilor

Ultima actualizare:

    Ludovic Orbanfoto: Inquam Photos
Ludovic Orbanfoto: Inquam Photos

Pensiile vor crește cu atât cât va permite economia, a declarat sâmbătă premierul Ludovic Orban, întrebat dacă pensiile vor fi majorate cu 40% de la 1 septembrie, așa cum prevede legea. Șeful Guvernului a adus lămuriri și despre alocațiile copiilor.

”Pensiile vor creşte. Cu cât, depinde de starea economiei şi de capacitatea efectivă de a le plăti. Sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentală și vrem să oferim garanţia fiecărui pensionar că va primi pensia pe care o merită”, a dat asigurări premierul, într-o intervenție la România TV, întrebat dacă pensiile mor fi majorate de la 1 septembrie.

În ceea ce priveşte procentul cu care vor creşte pensiile, Ludovic Orban a explicat că la şase luni, în conformitate cu Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, va trebui prezentat un raport privind situaţia economică şi bugetară. ”La 6 luni va trebui prezentat un raport privind situaţia bugetară şi vom vedea şi prognozelor instituţiilor internaţionale şi la baza deciziei va sta realitatea economică şi capacitatea efectivă de a susţine plata pensiilor. Repet, pensiile vor creşte dar vor creşte cu atât cât va permite economia. Cu cât economia va creşte, cu atât pensiile vor creşte cu un procent mai mare” a adăugat Orban.

Ce spune premierul despre dublarea alocațiilor

Premierul Orban a vorbit, totodată, şi despre dublarea alocaţiilor. Acesta a spus că impactul dublării alocaţiilor e de 7,3 miliarde de lei, sumă pe care Guvernul nu şi-o permite în acest moment. "Vom creşte alocaţia cu cât ne vor permite situaţia bugetară şi prognozele economice. Aici a fost o hotărâre a Parlamentului superpopulistă. Nu se pot dubla de două ori într-un an. E o iniţiativă fără niciun fundament economic. Trebuie mărite bugetele de investiţii în mod evident. Nu poţi mări tot - şi pensii, şi alocaţii, şi salarii", a explicat prim-ministrul Orban la România TV.

Citește și:

Premierul Ludovic Orban: "Vom creşte pensiile, acesta este obiectivul nostru"

Noi scenarii de creştere a pensiilor de la 1 septembrie 2020

Ce se întâmplă cu pensiile şi cu alocaţiile lunile viitoare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net