Proiect pentru dublarea alocaţiilor. PSD şi PNL se ceartă pe banii copiilor

Ultima actualizare:

    PSD cere dublarea alocaţiilor copiilor FOTO: Click!
PSD cere dublarea alocaţiilor copiilor FOTO: Click!

Un nou motiv de dispută între PSD şi PNL pe tema alocaţiiilor. Social democraţii vor depune un proiect prin care cer ca acestea să fie dublate. Anunţul a fost făcut de Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD.

Intenţia PSD de a mări alocaţiile copiilor nu este deloc pe gustul PNL. Premierul Ludovic Orban dă de înţeles că nu este nicidecum momentul unei astfel de măsuri şi acuză PSD de populism.

”Sigur că acuma PSD încearcă să ne copieze. Cred că această competiție va fi înțeleasă așa cum trebuie de toți românii. PSD a fost trei ani la guvernare. PSD putea, în trei ani de guvernare, să majoreze alocațiile pentru copii. Cu toate astea, alocațiile pentru copii au fost majorate de PNL”, a spus Orban.  

”Dacă nu avem posibilitatea de amendament la buget, am hotărât să venim cu o lege pentru dublarea alocaţiilor copiilor, deoarece acest lucru, anul trecut, l-a făcut şi PNL şi nu cred că au ceva împotrivă ca şi PSD să vină anul acesta cu acelaşi amendament”, a spus Marcel Ciolacu.

Președintele interimar al PSD a declarat joi, la Palatul Parlamentului, că PSD va depune un amendament la legea bugetului de stat pe anul 2020 prin care alocațiile copiilor să fie dublate. Dacă bugetul va fi asumat de Guvern și nu va trece prin Parlament, PSD va depune un proiect de lege, a anunțat Ciolacu. Dublarea alocațiilor ar însemnă o valoare lunară a alocației de 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani.

O dublare a alocațiilor ar însemna o creștere a deficitului cu cel puțin 0,4%. În urma unui astfel de amendament, în 2019 deficitul a crescut de la 2,55% la 2,76% din PIB.

Alocaţiile pentru copii au fost mărite de PNL de la 84 la 150 de lei

Anunțul lui Marcel Ciolacu a fost făcut după ce premierul Ludovic Orban i-a avertizat pe parlamentari că bugetul pentru anul viitor nu suportă alte cheltuieli nesustenabile.

Parlamentarii au votat, la începutul lui februarie, creșterea alocațiilor pentru copii în 2019 de la 84 la 150 de lei, după un amendament depus de deputatul PNL Robert Sighiartău. Majorarea alocației de la 84 la 150 de lei, iar pentru copiii cu vârste între 0-2 ani de la 200 la 300 de lei, a intrat în vigoare la 1 martie 2019.

Creșterea alocației s-a făcut printr-un amendament la bugetul de stat pentru anul 2019. Astfel, a fost nevoie de modificarea legii plafoanelor și creșterea deficitului bugetar de la 2,55% la 2,76%.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net