Liviu Dragnea, sfaturi de la șeful sindicatelor din penitenciare: ”Nu invita pe nimeni în baie”

liviu-dragnea.jpg

liviu dragnea portret
Liviu Dragnea a fost dus la Penitenciarul Rahova luni, 27 mai
foto: Inquam Photos

Sorin Dumitrașcu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, i-a adresat o scrisoare deschisă lui Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de pușcărie. Fostul lider PSD a ajuns luni seară la Penitenciarul Rahova, unde va sta 21 de zile în carantină.

Liviu Dragnea decontează acum măsurile care au perturbat activitatea din penitenciarele românești, ignorând opiniile specialiștilor din domeniu. Președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a sintetizat toate frustrările acumulate de-a lungul timpului de angajații din pușcăriile din țară, într-o scrisoare adresată deținutului Liviu Dragnea.

”Bine ai venit acasă, Liviu!

Mai jos, câteva învațături utile pentru carantină și pentru cei câțiva ani de după.

Iartă mașina aia mioritică în care te-au adus la noua ta casă, dar alta n-am avut. Bugetul mic, sistemul penitenciar subfinantat și subminat. Știi matale! Doar te-ai luptat mai bine de 2 ani să ne dărâmi cu tot cu justiție și pușcării!

Dacă reușea Tudorel să libereze toți detinuții, acum făceai pușcărie singur. Toată Rahova era, practic, a ta. N-ați reusit, și-a fost doar o întamplare că sluga s-a dovedit nevredincă. Greu eșec! Era, întelegem, o măsură în programul de guvernare de rezervă.

Am auzit ca te-au și înjurat niște cetățeni la venirea «acasă». Nici măcar ultimul miting nu ți-a reușit, mustăcilă! Ce soartă! Ce durere! Probabil că tot auzi așa vorbe de când nu prea-ți mai ies băile de muțime. Și e păcat de fata aia frumoasă să treacă prin toată hărmălaia asta. Și, singură, acum.

La partid, vedem la televizor, e minunat. Unii zic că-i bine c-ai plecat, alții că era bine să nici nu fi fost. Mai rău e că ieri, la primirea în penitenciar, la partea de control al cavităților n-au fost în tură pianiști. Dar, de bună seamă, încă mai simți asta.
Camera o găsești așa cum ai lăsat-o când ai redus de vreo 3 ori banii de investiții pentru penitenciare în timp ce plângeai și te smiorcăiai la televizor de mila miilor de infractori condamnați pe nedrept pentru crime, tâlhării, violuri, hoții și alte blestemății. O să-i cunoști mai bine și-o să plângeți împreună.
Ai grijă, însă, nu mai invita pe nimeni la baie, Liviu! În pușcărie, nu e ca la Parlament, iar ziariștii nu ți-ar face nimic din ce s-ar putea gândi noii tăi colegi. Sper! Mai ales că, apropo, în pofida recursului compensatoriu care-a eliberat mii de infractori, au mai rămas vreo 2500 de violatori în pușcării.
Poate te miră că-i cam îngust, ori că-i olecuță de mucegai sau că-s prea mulți colegi în cameră. Preocupat fiind cu amnistii și grațieri, deși aveai pe mână banii țării, ai uitat să repari pușcăriile și să le aduci aprope de nivelul vilelor pe care le vedem uneori filmate discret din dronă. Nu credeai că ți se întâmplă și ție justiție.
Altfel, prima zi e cu emoții. O să fie mai bine! Probabil c-o să descoperi și matale că ești de fapt un scriitor, un cercetător și-un educator. Calea e batută, și n-ar mai mira pe nimeni dacă, după ce-ai umflat kilometrii de autostradă ori producția la hectar, o să devii brusc un pușcărias model.
Între timp, noi cu ale noastre. O să încercăm să ne vedem de viață și-o să trăim în lumea asta pe care tu ai incercat să ne-o furi ca să scapi de pușcărie, după ce, printre altele neștiute, ai furat de la copii și asistați social ori din fondurile europene ca să dai la partid ori să-ți umfli conturile.
Așa că, încă o dată, bine ai venit, Liviu!

Sorin Dumitrașcu, președinte 
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor”

 

Citește și:

Cine e și cu ce se ocupă iubita tânără a lui Liviu Dragnea. Unde era în ziua arestului?

Cele 16 ore care i-au fost fatale lui Liviu Dragnea

 

Loading...

Citește și

  • Klaus Iohannis cere măsuri urgente pentur remedierea situației create de recursul compensatoriu

    Klaus Iohannis a transmis că România este pregătită să gestioneze situația apărută după ce parlamentul britanic a respins Brexitul. Preşedintele României a susţinut, miercuri, 16 ianuarie, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni pe două teme: criza din Marea Britanie și legea privind recursul compensatoriu.

  • Crima comisă săptămâna trecută încinge scena politică! Marius Rusu (30 de ani), un recidivist din Alba, eliberat recent graţie recursului compensatoriu, a înjunghiat mortal un bărbat de 25 de ani, după un conflict într-un club din Mediaş (Sibiu). Uniunea Salvaţi România (USR) anunţa luni că va depune un proiect de lege care să abroge prevederile referitoare la recursul compensatoriu, potrivit Mediafax.