Liviu Dragnea se răfuiește din pușcărie cu Viorica Dancilă

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea contestă din închisoare modul în care Viorica Dăncilă i-a luat locul
Liviu Dragnea contestă din închisoare modul în care Viorica Dăncilă i-a luat locul

Fostul șef al PSD, Liviu Dragnea îl acuză pe actualul șef al PSD, Viorica Dăncilă că ar fi fraudat banii UE.„Dovezile”au fost trimise de Liviu Dragnea prin poștă, din închisoare, Curții de Apel a Tribunalului București.

Liviu Dragnea vrea sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene în dosarul de la Curtea de Apel București în care contestă noua conducere PSD, stabilită la Congres. Practic, fostul șef al PSD consideră că a fost înlocuit ilegal și în acest scop a depus la instanță mai multe cereri, între care și cea privind sesizarea CJUE, următorul termen fiind în 31 octombrie. În documentul consultat de HotNews.ro, Dragnea susține că Dăncilă „nu a declarat salariul real al angajatului asistent local (a declarat exclusiv salariul minim pe economie), astfel încât la bugetul naţional nu au ajuns în intervalul februarie 2017 - ianuarie 2018, dar nici până în prezent impozitele calculate la salariul real virat de Parlamentul European”. Asistenta la care se referă plângerea este Adriana Botorogeanu, una dintre angajatele de la DGPASC Teleorman, din dosarul în care fostul șef al PSD a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare. Botorogeanu a fost condamnată și ea la doi ani cu suspendare.

Cum a început războiul Dragnea-PSD

Dragnea a formulat apel la decizia Tribunalului Bucureşti prin care a respins, în data de 9 august, cererea de intervenţie depusă de fostul lider al partidului referitoare la deciziile de la Congresul PSD, confirmând astfel noua conducere social democrată. Apelul a fost formulat la Curtea de Apel Bucureşti, iar dosarul are drept obiect „partide politice modificări acte constitutive - statut - organe de conducere”. În sesizarea depusă la fond, fostul lider invoca chiar dizolvarea formaţiunii. În primul rând, fostul lider PSD Liviu Dragnea susţine că”prin decizia de condamnare la 3 ani şi 6 luni de închisoare, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a statuat şi că Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica, cele două angajate ale Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, au comis fraudă lucrând de fapt la PSD Teleorman”. Astfel, în opinia lui Dragnea și a avocaților săi, sunt create premisele care duc la concluzia că organizaţia de partid PSD Teleorman trebuie dizolvată. Acest fapt constituie modificare de statut, care trebuie astfel comunicată Tribunalului Bucureşti.Cealaltă situaţie juridică care a fost invocată de Liviu Dragnea în sesizarea împotriva noii conduceri este următoarea: dacă PSD nu a procedat la dizolvarea filialei de Teleorman şi pe 29 iunie 2019 au participat la Congres inclusiv membri ai filialei care au votat modificările de statut, formaţiunea politică a girat un fals. Mai simplu, conduita PSD Central echivalează cu însuşirea actului ilegal comis de organizaţia PSD Teleorman între 7 iulie 2006 şi 18 decembrie 2012, "ceea ce duce chiar la dizolvarea partidului politic PSD însuşi”, au explicat sursele juridice la curent cu dosarul.Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova, începând cu 27 mai, unde ispăşeşte o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Citiți și

Culmea ironiei! ”Socrii” lui Dragnea au lucrat la Penitenciarul Rahova

PSD-iștii cer demisia imediată a lui Liviu Dragnea și o vor pe Viorica Dăncilă interimar

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net