Liviu Dragnea află dacă va fi eliberat din închisoare

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea a fost adus miercuri dimineaţa în jurul orei 08.20 cu duba de la Penitenciarul Rahovafoto: captură video Antena 3
Liviu Dragnea a fost adus miercuri dimineaţa în jurul orei 08.20 cu duba de la Penitenciarul Rahovafoto: captură video Antena 3

Zi importantă pentru Liviu Dragnea, care miercuri (29 ianuarie) urmează să ajungă în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti unde va fi analizată contestaţia sa la executare. Dacă ea va fi acceptată, fostul lider PSD, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, în dosarul angajărilor fictive, va fi pus imediat în liberate, însă sunt şanse la fel de mari ca procesul să se amâne din cauza magistraţilor nemulţumiţi de tăierea pensiilor speciale.

Liviu Dragnea mai face o încercare de a ieşi din Penitenciarul Rahova, acolo unde a fost încarcerat în urmă cu 8 luni. Fostul lider PSD, care a depus la finele anului trecut contestaţie la executare, motivând că acel compelt de judecată care l-a condamnat  la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive nu ar fi fost constitut în mod legal, a fost adus miercuri cu o dubă de la Penitenciarul Rahova. Dacă această cale extraordinară de atac este aprobată, atunci fostul lider social-democrat va fi eliberat imediat. Aşadar, Liviu Dragnea află miercuri dacă de la tribunal se va întoarce în penitenciar sau se va duce acasă. Există însă şi posibilitatea ca procesul să fie amânat. Joi (30 ianuarie), în cazul în care procesul de la tribunal nu se judecă, contestaţia la excutare urmează să ajungă la Curtea de Casaţie şi Justiţie.

Ce le-a spus Liviu Dragnea judecătorilor

Săptămâna trecută, judecătorii au respins recursul în casaţie făcut de fostul lider PSD. Dragnea le-a spus atunci judecătorilor că este nevinovat şi a cerut să fie achitat.

"Eu cred cu tărie că sunt complet nevinovat şi stau de opt luni nevinovat în Penitenciarul Rahova. De aceea nu am plătit prejudiciul, pentru că nu mi s-a părut normal să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o. Rămâne la aprecierea dumneavoastră dacă voi sta în continuare nevinovat la închisoare sau dacă veţi dispune eliberarea”, le-a spus Dragnea magistraţilor.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Citeşte şi:

Schimbare șoc în pușcărie! Cum arată Liviu Dragnea fără mustață!

Cum a trecut prima lună de închisoare pentru Liviu Dragnea

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net