Lista ruşinoasă a șefilor din Poliţia Iaşi care au ajuns inculpaţi după ce s-au urcat beţi la volan

aparat_alcooltest.jpg

Foto: Arhivă Click!

Au în comun funcții de conducere în Poliție dar și condamnări la închisoare cu amânare! Mai mulți foști și actuali șefi din instutuții aparținând Ministerului Afacerilor Interne au fost prinși, de-a lungul ultimilor ani, conducând sub influența alcoolului.

Cel mai recent caz este al șeful Serviciului de Paşapoarte din Iaşi, amendat zilele trecute după ce a fost prins băut la volan. Comisarul Vasile Zacornea a avea o alcoolemie de 0.11 la mie în aerul expirat, aşa că nu s-a ales cu dosar penal, fiind doar sancţionat contravenţional. „Aşa este la noi. Nu am nimic de ascuns, la terasă am băut cidru, nu alcool. Nu credeam că de la trei sticle de cidru voi fi afectat, nici prin cap nu mi-a trecut”, a declarat Zacornea.

Șef la Înmatriculări, alcoolemie de 1,70 g ‰

Un alt ofiţer cunoscut în Iaşi care, în trecut a fost prins băut la volan, este chiar cel pe care Vasile Zacornea l-a succedat la şefia Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto. Este vorba de comisarul Tudor Minea, cel care în 2014 îşi încheia cariera ruşinos după ce a fost prins băut la volan. Acuzaţiile de conducere pe drumurile publice cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală datează din noaptea de 14 spre 15 februarie, atunci când Minea a fost oprit de un echipaj al Poliţiei Rutiere în zona Splai Bahlui.

Agenţii de la Rutieră l-a testat la faţa locului pe Minea, acesta având o alcoolemie în aerul pur expirat de 0,79 la mie. Ca urmare a prelevării probelor biologice, s-a constatat că alcoolemia comisarului Minea era de 1,70 la prima probă şi 1,60 la mie la cea de-a doua. 

Tudor Minea era unul dintre cei mai cunoscuţi poliţişti din Iaşi, el activând în structurile Ministerului de Interne din 1995. Înainte de a fi prins băut la volan, era şef al Serviciului de Permise din martie 2004. Pentru fapta din 2014, Minea a fost pedepsit cu un an de închisoare cu amânarea pedepsei. 

Șef SPP, alcoolemie de 1,35 g ‰

Nici SPP-ul nu a fost ferit de scandal. Fostul şef al Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP) Iaşi, colonelul în rezervă Adrian Costin, a fost protagonistul unui caz ce a avut loc acum patru ani. Acesta a fost trimis în judecată de Parchetul Militar pentru o faptă pe care a comis-o în data de 31 ianuarie 2016 atunci când, la ora 22.00, a intrat cu maşina de serviciu într-un tramvai. 

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au descoperit că şeful de atunci al SPP Iaşi consumase alcool. Costin a fost dus de poliţie la spital, unde i s-au prelevat două probe biologice. La ora 22.38 proba a relevat o alcoolemie de 1,35 gr. ‰, iar la ora 00.40 valoarea era de 1,15. El a fost condamnat la 1 an şi 1 luni de închisoare cu amânare.

 

Mai multe informații și imagini, pe adevarul.ro

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1