Lista de așteptare pentru vaccinul anti Covid, disponibilă din 15 martie. Cum se face programarea

vaccin-coronavirus.jpg

oameni la un centru de vaccinare anti covid
Persoanele vaccinate anti Covid-19 sunt protejate timp de opt luni împotriva noului coronavirus
foto: Shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că lista de aşteptare pentru vaccinarea anti-Covid-19 va fi disponibilă pe platformă din 15 martie, iar persoanele care se vor înscrie vor fi anunţate în momentul în care apare un loc liber şi vor avea la dispoziţie 24 de ore pentru a confirma programarea.

Valeriu Gheorghiţă a explicat marţi, într-o conferinţă de presă, cum va putea fi realizată înscrierea în această listă de aşteptare, pentru persoanele vizate de etapa a treia de vaccinare. 

"Această listă de aşteptare va fi disponibilă în platforma de programare din data de 15 martie. În ce va consta această listă de aşteptare? Practic, modalitatea de înscriere a persoanelor în platformă rămâne similară cu programarea care s-a derulat până la acest moment.

Fiecare persoană în momentul în care intră şi îşi creează un cont, va alege opţiunea de a se programa în această listă de aşteptare prin alegerea unui centru de vaccinare. Practic, fiecare centru de vaccinare va avea o listă de aşteptare. Persoana respectivă, respectând aceeaşi modalitate, selectând categoria din care face parte, se va trece în această listă de aşteptare", a afirmat Gheorghiţă.

Citește și:

Diferența dintre reacțiile după vaccinul Pfizer și cel de la AstraZeneca. ”Nu luați paracetamol preventiv”

Persoanele înscrise au la dispoziție 24 de ore ca să confirme programarea

El a precizat că atunci când vor fi locuri libere persoana respectivă va fi anunţată că are acel loc disponibil timp de 24 de ore. 

"În momentul în care în respectivul centru de vaccinare vor fi locuri disponibile, persoana va fi notificată prin SMS şi respectiv email şi va avea la dispoziţie acel loc liber pentru 24 de ore, timp în care va confirma programarea. Practic, etapa ulterioară a acestei notificări este foarte simplă, doar va salva şi va confirma că într-adevăr doreşte programarea în respectivul centru de vaccinare”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Citește și:

Câte luni durează imunitatea după vacinul anti Covid-19. Beatrice Mahler: ”Surprize pozitive”

El a menţionat că din 15 martie centrele de vaccinare vor putea fi vizualizate doar de persoanele din lista de aşteptare. 

"Ca atare, trebuie să înţelegem că după data de 15 martie centrele de vaccinare vor putea fi vizualizate doar din lista de aşteptare, ele vor ajunge la interfaţa persoanelor care sunt listate şi nu mai sunt vizibile pentru celelalte persoane care intră practic şi vor dori să găsească un loc liber. De ce? Pentru că platforma este de aşa natură încât va notifica în primul rând persoanele care se află în lista de aşteptare, drept pentru care ne aşteptăm ca aceste locuri să fie ocupate în mod deosebit din lista de aşteptare. Practic după data de 15 martie noi ne dorim şi vom încuraja evident programarea prin această listă de aşteptare”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5