La 76 de ani, trăiește singură într-un cătun din Apuseni, cu o pensie de 15 lei. Cum supraviețuiește bătrâna

batrana_alba.jpg

batrana singura catun muntii apuseni
Jurj Fica are 76 de ani şi trăieşte singură dintr-o pensie de 15 lei
Foto: adevarul.ro

Rămasă văduvă în urmă cu șapte ani, ”tanti Fica” trăiește singură într-un cătun din județul Alba. Nu are urmași și-și duce zilele dintr-o pensie de 15 lei, rămasă după moartea bărbatului.

Tanti Fica are 76 de ani și este în putere. Locuieşte singură în cătunul Fântânele, la aproape 10 kilometri de centrul comunei Ceru Băcăinţi din Munții Apuseni. În acest cătun mai trăiesc doar patru persoane, casele fiind la distanţă mare unele de altele. Accesul până la locuinţa ei se face doar cu o maşina de teren, plus o urcare pe deal de circa o jumătate de oră. Pe timpul verii, mai are un vecin care stă cu animalele în zonă, dar iarnă este singură în vârful dealului. Bătrânica are o vacă, un cal şi câteva găini. Soţul ei a murit în urmă cu şapte ani, iar de la el a moștenit pensia de urmaș: 15 lei. Accesul dificil face că nici poştaşul să nu urce în fiecare lună pentru a-i duce pensia. 

Bătrâna are nevoie de alimente de bază 

Situaţia ei a fost prezentată de cei de la emisiunea ”Izolaţi în România”, care urmează să o ajute periodic. De asemenea, un tânăr din Alba Iulia a iniţiat o campanie de sprijin şi a creat un grup pe internet denumit ”Ajutor pentru tanti Fica”. Potrivit tânărului care a vizitat-o pe Tanti Fica, aceasta are nevoie urgentă de alimente de bază (ulei, făină, zahăr), de o sobă nouă şi de plata facturilor pentru curent electric şi telefonul mobil.   

 

Mai multe citiți pe adevarul.ro.

Loading...

Citește și

  • Emisiunile despre supravieţuire filmate de Discovery prin junglele africane sunt apă de ploaie pe lângă ce îndură o bătrânică aici, în România. Maria Zăican are 80 de ani şi trăieşte, de o viaţă, izolată în munţi. Nu are vecini şi nici gard în jurul colibei. O mai vizitează, din când în când, fiarele pădurii.

  • azil, batrani, singuri

    Doar 6.000 de locuri. Atâtea sunt disponibile pentru bătrâni în azilele de stat. Restul sunt la privat, iar costurile lunare depășesc 3.000 de lei, în condițiile în care pensia minimă este de 1.100 de lei.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1