Klaus Iohannis va organiza o dezbatere politică, însă nu o invită pe Viorica Dăncilă. «A guvernat împotriva românilor»

Ultima actualizare:
Klaus Iohannis e explicat motivele pentru care refuză o dezbatere politică cu Viorica Dăncilă
Klaus Iohannis e explicat motivele pentru care refuză o dezbatere politică cu Viorica Dăncilă

Președintele Klaus Iohannis, candidatul PNL la alegerile prezidențiale 2019, a anunțat că va organiza, cu echipa sa, „o dezbatere așezată”, marțea viitoare, la care vor fi invitați politologi, formatori de opinie și jurnaliști pentru a dezbate mandatul încheiat și planul său pentru viitorul mandat. Iohannis a explicat însă că nu își dorește o dezbatere cu Viorica Dăncilă, motiv pentru care aceasta nu va fi invitată. Iată declarațiile!

Încă de când au venit rezultatele votului pentru alegerile prezidențiale 2019 din 9 noiembrie, cu fruntașii de pe primele două locuri Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, toată lumea s-a întrebat dacă și când va avea loc o dezbatere politică între cei doi. Inițial, Klaus Iohannis a refuzat să participe la orice întâlnire cu acest scop, însă președintele a anunțat miercuri, 13 noiembrie, că își dorește să organizeze o dezbatere în cele din urmă, însă doar cu jurnaliști, analiști politici și formatori de opinie. Iohannis a explicat că Dăniclă nu va fi invitată, explicând în cadrul unei conferințe de presă și motivele din spatele acestei decizii. 

„Vom discuta mandatul pe care l-am încheiat, planul meu pentru mandatul pe care sper să-l obţin. Va fi o discuţie deschisă, aşezată, care cu siguranţă va fi pe placul românilor”, a spus preşedintele Iohannis. „Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile”, și-a motivat acesta lipsa de interes pentru o dezbatere cu Viorica Dăncilă, fostul premier al României. 

Klaus Iohannis a declarat miercuri seara că nu participă la o dezbatere cu Viorica Dăncilă deoarece aceasta „a fost parte activă a mârlăniilor pesediste şi a sprijinit activ încercările de acaparare a Justiţiei”.


    Klaus Iohannis e explicat motivele pentru care refuză o dezbatere politică cu Viorica Dăncilă Foto: Arhivă
Klaus Iohannis e explicat motivele pentru care refuză o dezbatere politică cu Viorica Dăncilă Foto: Arhivă

„De ce nu accept o dezbatere cu candidata PSD-ului? Doamna Vasilica Viorica Dăncilă, fost prim-ministru, dat jos prin moţiune de cenzură, a fost parte activă a tuturor mârlăniilor pesediste, a sprijinit activ încercările de acaparare a justiţiei, a fost foarte activă când a fost vorba să facă zid împreună cu guvernul împotriva unor persoane cu probleme penale, fiindcă asta a fost uşor de văzut. A fost o persoană foarte activă în a guverna, pe scurt, împotriva românilor”, a spus Klaus Iohannis.

„Nu accept o dezbatere cu astfel de persoană care reprezintă tot ce este mai rău în politica ultimilor ani din România. Nu pot să legitimez comportamentul mizerabil al PSD-ului din ultimii ani acceptând o dezbatere cu candidata acestui PSD. Eu îmi doresc o Românie fără PSD, şi ca să fiu bine înţeles, îmi doresc o Românie fără PSD în structurile de conducere”, a adăugat Iohannis.

„Cum nu accept însă această dezbatere cu doamna Dăncilă de la PSD, voi organiza eu împreuncă cu echipa mea o dezbatere aşezată, săptămâna viitoare, marţi seara, o dezbatere la care vor fi invitaţi să dezbată împreună cu mine mandatul pe care l-am încheiat, planul meu pentru amndatul care sper să-l obţin în continuare. Voi invita politologi, formatori de opinie, jurnalişti, va fi o discuţie deschisă, aşeazată, care cu siguranţă va fi pe placul românilor”, a mai spus președintele actual al României. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net