Klaus Iohannis a solicitat demiterea imediată a miniștrilor de Externe și de Interne

presedintele_klaus_iohannis_palatul_cotroceni.jog_.jpg

presedintele klaus iohannis
Președintele Klaus Iohannis a criticat felul în care au fost organizate alegerile europarlamentare și referendumul pe justiție
foto: arhiva Click!

Klaus Iohannis a susținut, miercuri, o conferință de presă, în care a cerut demiterea imediată a ministrului de Externe Teodor Meleșcanu și a ministrului de Interne Carmen Dan, considerați responsabili pentru organizarea defectuoasă a alegerilor, atât în țară, cât și în străinătate.

Președintele României le-a transmis românilor reacția entuziastă a liderilor europeni față de rezultatul referendumului pe justiție convocat la 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare. ”Foarte mulți lideri europeni, nu doar din PPE, au apreciat foarte pozitiv rezultatele referendumului. Este, de multă vreme încoace, primul referendum din UE care a reușit. Am primit aceste felicitări în numele românilor. În Europa, românii contează, România contează. Ați primit felicitări de la cei mai importanți lideri europeni. Avem deja confirmate date care sunt foarte bune, pe ambele întrebări au răspuns cu da 6,4 milioane de români. Este un rezultat extraordinar de bun, care readuce România în normalitatea europeană”, a declarat Iohannis.

Iohannis, nemulțumit de organizarea alegerilor

Klaus Iohannis a fost însă mai puțin mulțumit de felul în care au fost organizate alegerile europarlamentare și referendumul. ”Au fost probleme grave cu organizarea scrutinului. Mulți au fost revoltați că a trebuit să stea la coadă și în țară. Unii au reclamat că sunt prea puține ștampile, alții că sunt prea puține cabine. Este ce am spus și înainte de 26 mai, că PSD se pregătește să boicoteze referendumul. Probleme foarte grave au fost în străinătate. Am văzut cu mare tristețe mii de oameni stând la cozi interminabile, oameni care au stat până seara și nu au apucat să voteze”, a spus Iohannis.

În consecință, Iohannis a cerut demiterea imediată a miniștrilor considerați responsabili de acest eșec și a promis înființarea unei comisii mixte, care să rezolve aceste probleme, în vederea scrutinurilor viitoare. ”Nu am încredere în guvern să rezolve aceste probleme. Voi organiza la nivelul Administrației Prezidențiale o comisie mixtă pentru a rezolva aceste probleme. Trebuie să existe și urmări politice. Cei care au organizat prost aceste alegeri trebui să plătească cu funcția. Pentru că nu au știut să-și dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe și a ministrului de interne. Imediat însemnând imediat.”

 

Loading...

Citește și

  • Prezență record la alegerile europarlamentare și referendum duminică, 26 mai! Nu au lipsit cozile din secţiile de votare din străinătate şi nu toată lumea a reuşit să îşi exprime opţiunea. PSD a suferit o înfrângere masivă, după numărarea a peste 95% din voturi. PNL se află pe primul loc, iar USR-PLUS pe locul trei, la o distanţă de doar două procente de PSD. Peste 80% din români au votat "Da" la ambele întrebări de la referendumul pentru justiţie, care a fost validat.

  • Alegerile europarlamentare şi referendumul convocat de preşedintele Klaus Iohannis i-au scos la urne pe români într-o mobilizare fără precedent. Peste 9 milioane de persoane şi-au exercitat dreptul constituţional, iar PNL a ieşit câştigător.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1