Alegeri europarlamentare 2019. Incidente la secţiile de votare

Ultima actualizare:

    alegeri europarlamentare 2019foto: captura Facebook
alegeri europarlamentare 2019foto: captura Facebook

Românii au venit în număr mare la vot, încă de la deschiderea urnelor. Însă nu au lipsit nici problemele. Un incident s-a înregistrat la consulatul de la Bruxelles. Acolo sistemul de vot a dat eroare. În ţară, un membru al unei secţii de votare din Beclean a fost schimbat pentru că a făcut campanie electorală unui partid. De asemenea, preşedintele UNPR Gabriel Oprea a fost întrebat despre accidentul lui Bogdan Gigină. Peste 19 milioane de români sunt aşteptaţi să-i voteze pe cei pe care îi vor trimite în Parlamentul European, la cele 18.000 de secţii deschise în toată ţara.

Mama primarului Constanţei, prinsă cu buletine ştampilate

Un incident grav s-a produs, duminică, la Constanţa. Mama primarului Decebal Făgădău a fost prinsă cu cinci buletine de vot. Femeia încerca să le introducă în urnă.

Incidentul s-a produs la o secţie de votare de pe strada Badea Cârţan din municipiul Constanţa. Poliţiştii au deschis un dosar penal, potrivit adevarul.ro .

Ministerul de Interne a confirmat incidentul. Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a declarat că „poliţiştii din Constanţa au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la o secţie de votare, o femeie ar fi fost surprinsă în timp ce încerca să introducă în urnă mai multe buletine de vot. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală”.

Incident la Prahova: Un tânăr de 35 de ani şi un bărbat de 87 de ani au leşinat, duminică, la secţiile de votare

Unul dintre incidente a avut loc la o secție de la Școala Nicolae Simache, din Ploiești. Un tânăr în vârstă de 35 de ani a leșinat. O persoană a sunat la 112 solicitat sprijinul medicilor de la Serviciul de Ambulanță Prahova. La fața locului s-a deplasat un echipaj medical care a constatat că tânărul în vârstă de aproximativ 35 de ani a suferit o criză de lipotemie, motiv pentru care a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești

De asemenea, medicii de la Serviciul de Ambulanță au fost solicitați duminică, în jurul orei 12.00, să intervină și pentru acordarea de asistență medicală unui bărbat în vârstă de 87 de ani, care a leșinat la o secție de la Liceul de Artă Ploiești.

Viorica Dăncilă, certată de alegători: „Suntem umiliţi! Stăm la coadă ca la ulei şi pâine” 

Premierul Viorica Dăncilă a venit duminică, în jurul prânzului, să îşi explime votul, la secţia de la Liceul Jean Monnet. La intrare, un alegător, nervos că trebuie să aştepte foarte mult i-a reproşat că se simte ca la coadă la ulei şi că sunt prea puţine secţii de votare în diaspora.

Alegătorul revoltat i-a explicat premierului că locuieşte în zonă şi că i se pare un lucru bun că vin oamenii în număr mare la vot însă este nemulţumit că stă la coadă.

”Nu se poate să fim umiliţi, mai rău decât stăteam la zahăr”, a adăugat alegătorul, conform Mediafax.

Incident la o secție de votare din Galați: Președintele secției a fost înlocuit

Președintele unei secții de votare din comuna gălăţeană Griviţa a fost înlocuit deoarece i s-a făcut rău, conform Mediafax.

Reprezentanții Biroului Electoral au anunțat că incidentul a avut loc la secția de votare nr.320 din comuna Grivița. Bărbatul care ocupa poziția de președinte al secției a anunțat că se simte rău și imediat a fost înlocuit de un locțiitor.

Incident la Iași. Reprezentantul USR Filip Havărneanu susține că voturile dintr-o secție de votare trebuie anulate

Motivul ar fi faptul că președintele secției de votare pune ștampila de control pe prima pagina, nu pe ultima. Situații similare au fost semnalate în mai multe secții din țară, transmite g4media.ro. Filip Havărneanu susține că la ora 10.40 reprezentanții BEJ au sosit la secția de votare și au dispus anularea buletinelor de vot ștampilate greșit cu ștampila de control. Reprezentantul USR mai susține că la momentul inventarierii buletinelor de vot, s-a constatat că erau mai multe buletine de vot decât au fost trecute inițial în procesul verbal.

Încercare de blocare a referendumului

O persoană din Ciorani a semnalat faptul că, la secțiile de votare din Ciorani, se încearcă blocarea referendumului, transmite ziarulincomod.ro. Un martor susţine că organizatorii votării le dau oamenilor doar buletinele pentru alegerile europarlamentare, iar oamenii care vor să voteze la referendum, trebuie să le ceară ei cele două buletine de vot pentru referendum.

De asemenea, persoana respectivă susține că preotul le-ar fi spus oamenilor, la slujbă, cu cine să voteze și că vor fi transportați cu microbuze la vot.

Proces de vot întrerupt la Jilava

Procesul de vot este suspendat, duminică, în comuna Jilava, judeţul Ilfov, unde există suspiciunea că ar fi votat mai mulţi deţinuţi de la Penitenciarul Jilava care nu ar fi avut acest drept, potrivit news.ro.

Potrivit Antena 3, procesul de vot este suspendat, duminică, în toate secţiile de votare din comuna Jilava.

Acolo există suspiciunea că ar fi votat, cu urna specială, mai mulţi deţinuţi de la Penitenciarul Jilava care nu ar fi avut acest drept.

În prezent se fac verficări.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunţat, vineri, că din totalul deţinuţilor care se află în penitenciare 17.960 au au drept de vot. Dintre aceştia, 15.652 şi-au exprimat intenţia de a vota la alegerile pentru Parlamentul European şi 15.271 pentru referendum.

Sistemul de vot a dat eroare, la Bruxelles

Sute de români aflaţi în Belgia s-au trezit de la prima oră pentru a-şi exercita dreptul de vot la alegerile europarlamentare şi la referendumul pentru justiţie, potrivit observator.tv

Oamenii au venit în număr mare la secţiile de vot de la Consulatul României de la Bruxelles, astfel că s-au format cozi semnificative întinse pe zeci de metri. Din păcate, oamenii nu şi-au putut exercita dreptul de vot încă din start. Au fost probleme tehnice. A picat sistemul de recunoaştere a actelor de identitate pe toate tabletele din secţia de votare.

Actele de identitate nu erau recunoscute de sistem, care dădea eroare.

Din fericire, problema a fost remediată rapid, astfel că votul a început, cu o întârziere de câteva minute.

Gabriel Oprea, luat la rost pentru accidentul lui Bogdan Gigină

Unul dintre incidente l-a vizat pe  Gabriel Oprea.  Liderul UNPR a fost așteptat la ieșirea de la secția de vot de o femeie care s-a recomandat a fi șoferul din spatele limuzinei în care era Gabriel Oprea în noaptea în care a murit polițistul Bogdan Gigină, fiind întrebat dacă nu îi este rușine pentru ceea ce s-a întâmplat. "A fost un accident. Groapa nu am făcut-o eu, eu nu mă ocup de gropile Bucureștiului, ca ministru de Interne. Nu era viteză, nu răspund eu de ce era. Se mergea sub viteza legală. Mi-am dat demisia din toate funcțiile, m-am dus la Înalta Curte și mi-a dat o hotărâre definitivă și irevocabilă că sunt nevinovat", a replicat fostul ministru de Interne, potrivit stiripesurse.ro.

Incidente la Bistriţa Năsăud

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Bistriţa-Năsăud a avut de rezolvat duminică dimineaţa, două incidente.

Potrivit Antena 3, în cazul unui preşedinte de secţie din oraşul Beclean a fost depusă o sesizare, cum că acesta ar fi făcut campanie electorală pentru o anumită formaţiune politică, urmând să fie analizată cererea de înlocuire a acestuia.

De asemenea, la o secţie de votare din comuna Mărişelu, locţiitorul preşedintelui nu s-a prezentat la secţie duminică dimineaţa, invocând probleme medicale, motiv pentru care se va dispune înlocuirea de urgenţă a acestuia.

"Am înlocuit un locţiitor, dar din motive obiective, caz de forţă majoră, a trebuit să ajungă la spital azi-noapte. Am înlocuit şi un preşedinte de secţie de votare de la Beclean, de la secţia de votare 61", a precizat Preşedintele BEJ Bistriţa-Năsăud, Liliana Tertiş  

În judeţul Bistriţa-Năsăud funcţionează 313 secţii de votare, iar numărul celor aşteptaţi la urne este de peste 262.000 alegători.

Ştire în curs de actualizare

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net