Klaus Iohannis, mesaj pentru români înainte de sărbători: „Dragi români, vă rog să vă feriți de boală!”

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis le-a transmis românilor multă sănătate și sărbători fericite
Klaus Iohannis le-a transmis românilor multă sănătate și sărbători fericite

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, după şedinţa de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19, la care au participat premierul Florin Cîţu, secretarul de stat Raed Arafat şi miniştrii Apărării, Internelor şi Sănătăţii, că nu vor fi introduse restricţii noi de Crăciun. Iată mesajul său înainte de sărbători!

Klaus Iohannis a avut joi, de la ora 10.00, o întâlnire la Palatul Cotroceni cu prim-ministrul României, Florin Cîţu, Viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. S-a discutat despre măsurile de prevenire a pandemiei cu coronavirus în perioada sărbătorilor de iarnă.  

Klaus Iohannis, întâlnire în contextul sosirii primei tranșe de vaccin anti-Covid

Şedinţa a a vut loc în condiţiile în care în 26 decembrie ar urma să fie adusă în ţară prima tranşă de 10.000 de doze de vaccin anti-COVID, iar din 27 decembrie ar urma să înceapă vaccinarea cadrelor medicale. Președintele a declarat că nu se vor impune noi restricții față de cele existente deja, însă îi sfătuiește pe români să să ferească de boala. 

Mesajul președintelui pentru români

„Am discutat despre pandemie, despre cum va fi de Crăciun în spațiul public și despre campania de vaccinare. Pandemia este din păcate cu noi, în continuare, chiar dacă în ultimele zile avem relativ mai puține persoane infectate, deci nu putem spune că lucrurile stau bine (…) Dragi români, vă rog sa vă feriți de boală și să îi feriți pe ceilalți – nu e de joacă. Cum va fi de Crăciun: Nu vom introduce restricții noi, însă cele care sunt acum în vigoare rămân în vigoare și în perioada Sărbătorilor; nu sunt opționale și vă rog să vă conformați dacă nu vreți să fiți în spital de Crăciun. În ceea ce privește campania de vaccinare, pot să vă confirm că începe în România și în UE exact pe data de 27 decembrie, duminică. Se începe cu o primă tranșă simbolică, dar apoi vor urma și alte tranșe, până când toată populația va beneficia de vaccin. Vaccinurile sunt sigure, autorizate, verificate. Noi și experții recomandăm tuturor românilor să se vaccineze. În perioada Sărbătorilor aveți grijă de voi, de cei dragi vouă, respectați restricțiile. Vă doresc multă sănătate și Crăciun fericit!”, a transmis șeful statului.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net