Klaus Iohannis, mesaj acid la adresa clasei politice: «M-am săturat de atâţia penali şi infractori»

Ultima actualizare:
Liviu Dragnea a susținut că Iohannis s-ar afla în spatele revocării sale din funcție
Liviu Dragnea a susținut că Iohannis s-ar afla în spatele revocării sale din funcție

Președintele României, Klaus Iohannis, a ținut un discurs miercuri, 5 decembrie, cu ocazia lansării proiectului „România Educată”, prin intermediul căruia a ținut să-și împărtășească opiniile cu privire la clasa politică. Seful statului a declarat că s-a săturat de atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti.

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit miercuri, cu ocazia lansării în dezbatere publică a proiectului „România educată”, despre „circul politic” din prezent, care, din punctul său de vedere, se datorează faptului că nu a fost pusă mai des „problema valorilor și cea a integrității”. De asemenea, șeful statului a ținut să precizeze că s-a săturat de „atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti”.

Klaus Iohannis a susținut că s-a săturat de „penali și infractori” în fruntea politicii românești

„Este evident că ceea ce vedem în ziua de astăzi în circul politic se datorează şi faptului că s-a pus cam rar problema valorilor şi cam rar problema integrităţii în ultimii 30 de ani şi ne dăm seama acum că s-a greşit profund. O societate este exact atât de bună cât este sistemul său educaţional. Dacă vrem altceva, eu vreau altceva..

Eu m-am săturat de atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti. Dacă vrem altceva, trebuie să acţionăm. (..) Fără valori, nu ai valoare. Aceste valori trebuie selectate, alese cu mare grijă”, a spus Iohannis, la lansarea rezultatelor proiectului „România Educată”. El a subliniat că „lucrurile sunt aşa pentru că au fost lăsate la voia întâmplării”.

Klaus Iohannis a explicat că „o şcoală fără valori nu are valoare”. „Aceste valori trebuie selectate, alese cu mare grijă. Noi am ajuns în situaţia de acuma fiindcă am lăsat lucrurile la voia întâmplării şi fiecare şi-a ales valorile. De obicei, din vecinătate, din familie, de la televizor, din politică şi cred că putem mai bine, sunt convins că putem mult mai bine (..) 

Fiecare şi-a ales valorile din vecinătate, din familie, din politică şi sunt convins că putem mai bine. Dacă nu aş fi convins că putem mai mult de atât nu aş sta aici şi nu aş prezenta acest program”, a mai subliniat preşedintele.


    Liviu Dragnea a susținut că Iohannis s-ar afla în spatele revocării sale din funcție Foto: Mediafax
Liviu Dragnea a susținut că Iohannis s-ar afla în spatele revocării sale din funcție Foto: Mediafax

Iohannis, despre acuzațiile aduse de Dragnea

După ce reprezentanții opoziției au cerut revocarea din funcții a președintelui Liviu Dragnea și vicepreședintelui Florin Iordache, liderul PSD a declarat că în spatele scandalului din Parlament s-a afla președintele României, Klaus Iohannis. Șeful statului a negat aceste afirmații. „Nu, nu am avut o implicare, dar ideea nu e rea. O să mă gândesc la asta. (..) Nu am avut timp de aşa ceva, dar încercarea merită reluată şi sper că Opoziţia va reuşi”, a susținut preşedintele, întrebat dacă a avut vreo legătură cu încercarea de revocare a lui Liviu Dragnea.

„Avem guvernare după guvernare PSD-istă slabă, foarte slabă. În loc să vină cu oameni pregătiţi, şi-au dat seama că nu reuşesc şi încearcă prin aceste veşnice schimbări să creeze impresia că se îmbunătăţeşte guvernarea. Au intrat într-un fel de circ. Nu acesta este scopul remanierilor şi nu acesta este scopul guvernării. Nu sunt de acord să se continue în acest circ. (..) Aşadar, prima concluzie este că aceste remanieri nu sunt făcute pentru o mai bună guvernare, ci de ochii lumii. Aşa nu se poate şi nu voi fi de acord să se continue”, a mai explicat şeful statului, în contextul remanierii Guvernului. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net