Klaus Iohannis, mesaj acid la adresa clasei politice: «M-am săturat de atâţia penali şi infractori»

iohannis-dragnea-scandal-parlament.jpg

Klaus Iohannis, mesaj acid la adresa clasei politice românești
Foto Facebook

Președintele României, Klaus Iohannis, a ținut un discurs miercuri, 5 decembrie, cu ocazia lansării proiectului „România Educată”, prin intermediul căruia a ținut să-și împărtășească opiniile cu privire la clasa politică. Seful statului a declarat că s-a săturat de atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti.

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit miercuri, cu ocazia lansării în dezbatere publică a proiectului „România educată”, despre „circul politic” din prezent, care, din punctul său de vedere, se datorează faptului că nu a fost pusă mai des „problema valorilor și cea a integrității”. De asemenea, șeful statului a ținut să precizeze că s-a săturat de „atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti”.

Klaus Iohannis a susținut că s-a săturat de „penali și infractori” în fruntea politicii românești

„Este evident că ceea ce vedem în ziua de astăzi în circul politic se datorează şi faptului că s-a pus cam rar problema valorilor şi cam rar problema integrităţii în ultimii 30 de ani şi ne dăm seama acum că s-a greşit profund. O societate este exact atât de bună cât este sistemul său educaţional. Dacă vrem altceva, eu vreau altceva..

Eu m-am săturat de atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti. Dacă vrem altceva, trebuie să acţionăm. (..) Fără valori, nu ai valoare. Aceste valori trebuie selectate, alese cu mare grijă”, a spus Iohannis, la lansarea rezultatelor proiectului „România Educată”. El a subliniat că „lucrurile sunt aşa pentru că au fost lăsate la voia întâmplării”.

Klaus Iohannis a explicat că „o şcoală fără valori nu are valoare”. „Aceste valori trebuie selectate, alese cu mare grijă. Noi am ajuns în situaţia de acuma fiindcă am lăsat lucrurile la voia întâmplării şi fiecare şi-a ales valorile. De obicei, din vecinătate, din familie, de la televizor, din politică şi cred că putem mai bine, sunt convins că putem mult mai bine (..) 

Fiecare şi-a ales valorile din vecinătate, din familie, din politică şi sunt convins că putem mai bine. Dacă nu aş fi convins că putem mai mult de atât nu aş sta aici şi nu aş prezenta acest program”, a mai subliniat preşedintele.

liviu_dragnea_iohannis.jpg

Liviu Dragnea a susținut că Iohannis s-ar afla în spatele revocării sale din funcție
Foto: Mediafax

Iohannis, despre acuzațiile aduse de Dragnea

După ce reprezentanții opoziției au cerut revocarea din funcții a președintelui Liviu Dragnea și vicepreședintelui Florin Iordache, liderul PSD a declarat că în spatele scandalului din Parlament s-a afla președintele României, Klaus Iohannis. Șeful statului a negat aceste afirmații. „Nu, nu am avut o implicare, dar ideea nu e rea. O să mă gândesc la asta. (..) Nu am avut timp de aşa ceva, dar încercarea merită reluată şi sper că Opoziţia va reuşi”, a susținut preşedintele, întrebat dacă a avut vreo legătură cu încercarea de revocare a lui Liviu Dragnea.

„Avem guvernare după guvernare PSD-istă slabă, foarte slabă. În loc să vină cu oameni pregătiţi, şi-au dat seama că nu reuşesc şi încearcă prin aceste veşnice schimbări să creeze impresia că se îmbunătăţeşte guvernarea. Au intrat într-un fel de circ. Nu acesta este scopul remanierilor şi nu acesta este scopul guvernării. Nu sunt de acord să se continue în acest circ. (..) Aşadar, prima concluzie este că aceste remanieri nu sunt făcute pentru o mai bună guvernare, ci de ochii lumii. Aşa nu se poate şi nu voi fi de acord să se continue”, a mai explicat şeful statului, în contextul remanierii Guvernului.
 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...

Citește și

  • liviu dragnea si klaus iohannis

    Liviu Dragnea l-a atacat pe președintele Klaus Iohannis ca o primă reacție la scandalul de miercuri din Camera Deputaților. După ce reprezentanții opoziției au cerut revocarea din funcții a președintelui Liviu Dragnea și vicepreședintelui Florin Iordache, liderul PSD a declarat că în spatele scandalului s-a afla președintele României.

  • 1 Decembrie, Ziua Națională a României, a reprezentat anul acesta și prilejul sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire. În această zi specială pentru România și românii de pretutindeni, au fost organizate parade și evenimente unde au participat sute de oameni. Politicienii au fost de asemenea, prezenți, însă pe când unii au fost întâmpinați cu ovații, alții au primit din partea poporului și huiduieli.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1