Liviu Dragnea, despre scandalul din Parlament: ”E stilul lui Iohannis zapciul”

liviu-dragnea-acuzatii-klaus_iohannis.jpg

liviu dragnea si klaus iohannis
Liviu Dragnea îl acuză pe Klaus Iohannis că se află în spatele scandalului din Camera Deputaților
foto: arhiva Click!

Liviu Dragnea l-a atacat pe președintele Klaus Iohannis ca o primă reacție la scandalul de miercuri din Camera Deputaților. După ce reprezentanții opoziției au cerut revocarea din funcții a președintelui Liviu Dragnea și vicepreședintelui Florin Iordache, liderul PSD a declarat că în spatele scandalului s-a afla președintele României.

Liviu Dragnea a insistat și el, asemenea vicepreședintelui Florin Iordache, că cererea PNL a fost nelegitimă. „Nu e prima dată când au cerut revocarea. Azi am văzut o încercare disperată și eșuată de a prelua o instituție a statului, cu japca, dincolo de lege si forțând legea. Nu poți supune la vot ceva ce încalcă regulamentul”, a spus el.

Președintele PSD a lansat apoi un atac la adresa președintelui țării. „Are atitudini dictatoriale și vrea o putere absolută. Ăsta este președintele nostru, Iohannis zapciul”, a spus el. „De câteva săptămâni bune, o parte dintre liberali și unii foști membri PSD se tot lăudau că-l au în spate pe Klaus Iohannis, care împinge lucrurile și care îi protejează pe toți și-i încurajează să se mobilizeze pentru a da jos Guvernul, pentru a lua cât mai mulți membri PSD, pentru a revoca conducerea Camerei Deputaților”, a spus Dragnea.

De ce nu a fost Liviu Dragnea în Parlament în ziua scandalului

Liviu Dragnea a mai spus că nu a fost azi în plen pentru a lăsa opoziția „să se desfășoare”. Întrebat dacă știa despre ceea ce vrea să facă opoziția, el a răspuns: „E un plan făcut de dl Marian Neacșu cu d-na Raluca Turcan, se laudă de câteva zile cu el, spuneau că e un plan de Oscar. E un plan care nu are nicio legătură cu legea, pentru că regulamentul Camerei Deputaților are putere de lege, iar legea trebui respectată.”

PNL a vrut să-i dea jos pe Dragnea și Iordache din fruntea Camerei Deputaților

Reprezentanții opoziției au cerut miercuri revocarea președintelui Liviu Dragnea și a vicepreședintelui Florin Iordache, invocând pierderea majoritații de către PSD-ALDE. S-a votat prin ridicarea mâinii, însă Iordache a suspendat ședința din lipsă de cvorum, așa că scandalul s-a încheiat nedecis.

"În niciun caz nu voi supune votului", a spus Iordache, care le-a cerut liderilor de grup să vină la consultări. Iordache susține că cei de la PNL nu cunosc regulamentul. "Astăzi stăm pe procedură, să învățăm regulamentul. Nu pot supune la vot introducerea pe ordinea de zi dacă nu este unanimitate din partea liderilor de grup", a mai explicat Iordache.

Solicitarea PNL a venit în contextul în care patru deputați au părăsit PSD pentru a se alătura partidului lui Victor Ponta, lăsând astfel coaliția PSD-ALDE fără majoritate în Camera Deputaților.

 

Citește și:

Procesele tuturor VIP-urilor politice, amânate o lună după scandalul completurilor cu 5 judecători

De ce a fost condamnat Liviu Dragnea la pușcărie. Judecătorii au dat motivarea

Loading...

Citește și

  • Cei de la Rise Project România a anunțat pe pagina lor de Facebook că au intrat în posesia unor documente secrete și a mii de fotografii cu personajele anchetate de DNA în dosarul Tel Drum, firma pe care o acuză procurorii că a câștigat pe ochi frumoși lucrări publice în Teleorman și despre care se spune că este, de fapt, imperiul financiar al liderului PSD Liviu Dragnea.

  • nunta, fiu dragnea, biserica

    Nunta anului a strâns politicieni din toate taberele, dar mai ales din cea a PSD. Fie că și-au dorit sau nu, cu toții au răspuns prezent invitației lui Liviu Dragnea, dar la intrarea pe poarta Palatului Snagov s-au cam fâstâcit. Au fost așteptați de protestatari, iar unii au încercat să se ascundă de privirile acestora.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1